• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Merkel ve Davutoğlu Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk Gaziantep`in Nizip ilçesinde bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı konteynırı ziyaret etti.

Merkel'i Gaziantep Havalimanı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcıları, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yalçın Akdoğan, Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer karşıladı.

Suriyeli sığınmacıları ziyaret etmek için Gaziantep`e gelen Almanya Başbakanı Merkel ile Başbakan Davutoğlu`nun ziyareti öncesi havaalanı ve çevresi başta olmak üzere, havaalanı yolu üzeri Nizip konteynır kentin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Heyet buradan Nizip'te bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı Konteynır kenti ziyaret etmek için Başbakanlık özel otobüsü ile yoğun güvenlik önlemleri altında konteynır kentte kalan Suriyeli mültecileri ziyaret ettiler.  

Polis ve jandarmalar otobüsün geçiş güzergahında üst düzey önlem alırken, 2 polis helikopteri de ile bir Jandarma helikopteri havadan önlem aldı.

Davutoğlu ve Merkel'in ziyaret ettiği konteyner kentin girişine ise Türkçe ve İngilizce, 'Dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkeye hoş geldiniz' yazılı pankartlar asıldığı görüldü. Konteynır girişinde her iki Başbakanı Suriyeli çocuklar çiçeklerle karşıladı. Davutoğlu`na eşi Sare Davutoğlu`da eşlik etti.

Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel,  AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Nizip'te bulunan çadır kentte kalan Suriyelileri çocuklarla resim çektirdiler.

Daha sonra Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırları ziyaret eden Merkel ve Davutoğlu ile ve her iki Başbakana eşlik eden heyet, buradan düzenlenecek Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı açılış törenine katılmak üzere Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi'ne geçti.

Türkiye, 2014 Küresel İnsani Yardım raporuna göre dünyada milli gelirine oranla en çok insani yardım yapan ülke olurken, yine aynı rapora göre, son üç yıldır dünyanın en çok insani yardım yapan üçüncü ülkesi konumunda yer aldı.

Davutoğlu ve Merkel'in AB Konseyi Başkanı ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısının birlikte yapacağı ziyareti yerli ve yabancı 210 basın mensubu takip ederken, Nizip konteyner kentinde için çalışma alanı oluşturulan basın mensuplarının, buraya girişlerinde 2 ayrı kontrol noktasında aranarak malzemeleri x-ray cihazından geçirildikten sonra içeri alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir