• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
Değirmenüstü köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü (Ezzikajor) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy-Der tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek’in yaptığı etkinlik, Değirmenüstü köyü halkının yoğun katılımıyla köy meydanında Molla A.Bari Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.00’te başladı. Daha sonra etkinlik, sahneye çıkan Hira-Der kız ilahi grubu ile Rehber ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

İlahilerin ve köy imamının selamlama konuşmasının ardından Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, Hz Muhammed'in hayatından kesitler anlatarak, önemli tavsiyelerde bulundu.

Çelik, “Bundan 100 yıl öncesinde insanların arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik vardı. Büyük birliktelik vardı. Ümmetin tümü güler yüzlüydü. Ama bugün, ne zaman ki Müslümanlar arasındaki birlik kalktı, işte o zaman sıkıntılar baş gösterdi. Kâfirler, Müslümanlara hiçbir zaman merhamet ve şefkat göstermemişlerdir. Bugün kâfirler İslam ümmetine zulüm yapmaktadır. Bunu unutmayalım; aramızda birlik ve beraberlik olursa, Kudüs, Mekke, Medine, Şam, Halep, Erbil, Süleymaniye, Batman, Diyarbakır ve İstanbul güler. Ama lakin eğer ki birlik ve beraberliğimiz Kur’an ve sünnete göre olmazsa, işte o zaman tüm bu saydıklarım yerler esir olur ve tüm İslam âlemi ağlar. Tekrar İslam ümmeti gülmesi için bizler Kur’an ve sünnetin etrafında toplanmalıyız ve birbirimizin elini tutmalıyız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler eşliğinde katılımcılar halay çekti. Sanatçılardan sonra Batman Köy-Der üyesi Ahmet Gürceğiz Hoca’nın yaptığı dua ile etkinlik son buldu.(Mahsum Günaydın-İLKHA) 





























Bu haberler de ilginizi çekebilir