• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Toraman köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar ilçesine bağlı Toraman (Hemrani) köyünde "Vahdet ve Kardeşlik rehberi Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapılırken, Kutlu Doğuma özel hazırlanan Hz Muhammed’in hayatını anlatan kitaplar köydeki her eve ulaştırılarak, köy halkı mevlit programına davet edildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu köy meydanı, tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Hz Muhammed'e (s.a.v) yönelik yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinlik alanına akın eden ve alanda Kadın-Erkek ayrı alanlarda etkinliği kutlamak için bekleyen köylüler, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

Alanı dolduran kalabalıkta alınlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindana atılan mahkûmların ailelerinin de yoğun bir katılım gösterdiği etkinlik, Molla Abdürrahim Akkurt’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan mevlide alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Erkan Tutak ve Muhammed Eta Daşçı, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Abdullah Kavan, Hz Muhammed'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, bir vahdet adamı ve lider olarak Hz Muhammed'ianlattı.

Hz Muhammed'in insanlar arasında kardeşlik, birlik ile beraberliği tesisi ettiğini belirten Kavan, “Sadece dille Peygamberimi çok seviyorum’ demek yetmez. O’nu ashabı gibi tanıyıp, O’nun yolunda canımızla, malımızla ve evlatlarımızla yürümeliyiz. O’na olan sevgimizi O’nu tanıyarak, okuyarak, yaşayarak ve şu çocuklarımıza anlatarak ancak ortaya koyabiliriz.” dedi.

Özlem ajans sanatçıları ilahilerini seslendirmesinin ardından, program Molla Abdullah Muğuç’un yaptığı dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA) 



































Bu haberler de ilginizi çekebilir