• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Qamişlo`da çatışma oyunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA, Nusaybin sınırındaki Qamişlo kentinde 3 gün öne Suriye rejim askerleriyle PYD`nin askeri kanadı YPG arasında çıkan çatışmaların perde arkasını araladı.

Aralarında çocuklarında bulunduğu 9 sivilin hayatını kaybettiği Qamişlo kent merkezinde ikamet eden Mihmed A, Qamişlo`nun Cuma ve Alaya mahallelerinin dışında her hangi bir olayın yaşanmadığını söyledi.

“PYD`nin rejiminin yanında yer aldığını herkes biliyor”

Bugün Qamişlo`da yaşananların tamamen bir oyundan ibaret olduğunu kaydeden Mihmed, “PYD`nin izlediği yolu Kürtler benimsemiyor ve artık sorgulamaya başlıyor. PYD ile Suriye rejiminin anlaşmalı olduklarını ve birlikte hareket ettiklerini herkes biliyor. Tabi bunu Kürtler olarak biz benimsemiyoruz. Bu rejim, yıllardır bize zulmetti, bizi öldürdü, bize yapmadığını bırakmadı.” dedi.

“Kürtler buna inanır mı?”

Mihmed, sözlerine şöyle devam etti; “PYD ‘İşte biz rejimle anlaşmalı değiliz, onlarla birlikte hareket etmiyoruz, bakın onlarla da savaşıyoruz` dedirtmek için sağı solu velveleye veriyor. Havaya ateş ediyor, sağa solu yakıp yıkıyorlar. Sonra da diyecekler ki; ‘Biz burayı savaşarak ele geçirdik.` Vallahi yalan! Çünkü zaten aralarında çoktan bölüşmüşler. Bakın Suriye rejimi Şam`da, Halep`te ve diğer bölgelerde bir köyü bile geri almak için aylarca çatışıyorlar. Havadan bombalıyorlar. Kolay kolay alamıyorlar, yüzlerce kişi ölüyor. Ama PYD, bir saate biz burayı aldık, yarın saat sonra biz şurayı aldık diyorlar. Allah aşkına Kürtler buna inanır mı?”

“Ölümler bunların umurunda değil ki…”

Her zaman olduğu gibi olan yine sivillere olduğunu dile getiren Mihmed, “Benim sivil bir akrabam öldü, 4 tanesi de yaralıdır şuan. Şuana kadar 9 sivil hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralı. Tabi sivil ölümler bunların umurunda değil. Hatta daha ileriye giderek ‘Birkaç tane de asker ölsün` diyorlar. Sırf inandırıcı olması için her şeyi yapıyorlar.” dedi.

“Bir kentte iki devlet olur mu?”

Mihmed, son olarak şunları söyledi; “Bakın PYD diyor ki ‘Biz Rojava`yı almışız, devlet olmuşuz, falan fistan` hepsi yalan. Bir kente iki devlet olur mu? Qamişlo kent merkezinde trafik polisleri var. Özellikle binlerce Kürdü katleden Beşar Esed`in babası Hafız Eesed`in heykelinin bulunduğu alanda bir caddenin başında rejimin polisi var, karşısındaki caddenin başında ise PYD`nin sözde polisi var. Madem savaşıyorsunuz, bu ne o zaman? Neden yan yana yürürken bir birine sadece el sallıyorsunuz? Qamişlo Havaalanı rejimin elinde, neden komutanlarınız burayı kullanarak Avrupa`ya, Amerika`ya uçuyor. Sıkıntısız, serbest olarak havaalanını kullanıyorlar. Her gün orada PYD ile Suriye rejimi toplantı yapıyorlar. Masanın başında birdirler, birlikte hareket ediyorlar, bunu gizlemek için bugün filler depreşiyorlar. Ama çimler eziliyor. Kısaca bugün Qamişlo`da yaşananlar tamamen havaalanında masa başında yazılan bir senaryonun sahnelenmesidir, oyundur.” (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir