• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...

Ülkede gün geçtikçe büyüyen sermaye, market zincirleri ile AVM’ler yanında artık rekabet edemeyerek duruma gelen küçük esnaf  kepenk kapatma aşamasına gelmiş durumda.

Bölgede cereyan eden olumsuz olaylardan dolayı kepenk kapatmalar da yaşanırken, küçük esnafın mağduriyeti de iki kat artıyor.

Batman’da yaklaşık son bir yıl içerisinde AVM’lere karşı direnemeyen 220 esnafın kepenk kapattığı öğrenildi.

Yaşanan bu olumsuz duruma karşı Batman’ın değişik yerlerine brandalar asan ve el broşürleri dağıtan Batman esnafı, Batman’ halkından esnafa ve marketlerine sahip çıkılmasını istedi.

Dağıtılan el ilanlarında “Batman’ın marketine sahip çık. Paranız şehrinizde kalsın. Marketine, esnafına sahip çık Batman! Esnafın, marketçin büyük bir sıkıntıda sen de el at, sen de alışverişini yerli marketinde yap ki marketin, bakkalın, esnafın kazansın ve büyüsün ki hepimizin işi büyüsün. Gücümüze güç, memleketimize güç katalım. Son zamanlarda her sokak başında açılan yerli olmayan ulusal marketler, marketçimize, zücaciyecimize, manavcımıza, elektronikçimize, oyuncakçımıza büyük bir iş durgunluğuna sebep olmakta. Bunu hepimiz de biliyoruz ki bu bir zincir, hepimiz birbirimize bağlıyız. Bu yüzden siz değerli Batman halkının, marketçisine, esnafına sahip çıkması gerekiyor.” ifadelerine yer verildi.

Asılan brandalarda ise “Batmanlılar yerli marketine sahip çık, işsizlik durgunluk son bulsun. Ulusal marketlere son!” yazıları yer aldı.

İşlerinde yaşanan olumsuz gidişata dur demek için böylesi bir çağrıda bulunduklarını  ifade eden esnaf, bu konuda Batmanlılardan destek beklediklerini dile getirdi. (M.Sait Çelik-İLKHA)