• DOLAR 32.572
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2431.545
  • ...
SON DAKİKA
Mısır`da ada protestocularına tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesinin protesto edildiği gösterilerde gözaltılar devam ediyor. Yerel kaynaklar, Mısır polisinin İnsan Hakları hukukçusu Ahmed Abdel-Nabi'nin evine baskın düzenleyerek tutuklandığı açıkladı.

Yapılan açıklamada, Kahire ve diğer şehirlerde aktivist ve hukukçuların "örgütlü bir kampanya" yönetme suçundan tutukladığı açıklandı. Geçtiğimiz gün de Devrimci Sosyalistler Gençlik Grubu'nun da lideri Haitham Muhammedin'in de tutuklanmıştı.

Mısır, Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarını, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in geçen haftaki Kahire ziyareti sırasında imzalanan yeni deniz sınırı anlaşmasıyla Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşma Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların tepkisini çekerken, Mısır hükümeti, adalarının Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.

Sisi de Mısır halkının haklarından vazgeçmediklerini, belgelere göre adaların Suudi Arabistan'a ait olduğunu belirtmişti.

Tiran Adası, Akabe Körfezi'ni Kızıldeniz'den ayıran Tiran Boğazı'nın girişinde yer alıyor. Sina Yarımadası'nın 6 kilometre doğusundaki adanın yüzölçümü 80 kilometrekare. 33 kilometrekarelik Sanafir Adası ise Tiran Adası'nın hemen doğusunda yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir