• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Tarihte bugün (23.04.2016)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TARİHTE BUGÜN

1920: TBMM açıldı ve ilk kez toplandı. Savaş ve işgalden  henüz tam kurtulamamış olan müslüman halk, Cuma namazı çıkışı kur`an tilavetiyle, mevlüdlerle, tekbir ve salavatlarla büyük bir coşku seli halinde millet meclisini kurdu. 

1923:Lozan Barış Konferansı 23 Nisan 1923`te ikinci defa toplanarak, taraflar olan Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika, SSCB ve Yugoslavya temsilcileri aracılığıyla 24 Temmuz 1923`te sonuçlandırılmıştır.

1953:Kore'de savaşan Türkiyeli subaylara, törenle Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın bronz yıldız madalyası verildi.
Ayrıca Sunchon (sunçun) Boğazı'nı da koruyarak BM ordusunu imha edilmekten kurtaran Türk tugayına, başarısından dolayı ABD Kongresi tarafından “Mümtaz Birlik Nişanı ve Beratı”, Güney Kore Cumhurbaşkanlığı tarafından da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne “Birlik Nişanı” verildi.

1982: TRT, renkli yayına başladı. Teknolojik gelişmeleri hep birkaç adım geriden takip eden Türkiye tamamen renkli televizyon yayınına seksenli yılların ortalarında ancak geçebildi.

1984 - AIDS'e neden olan virüs belirlendi. Bilinen ilk AIDS vakaları 1981'de ABD'nin New York ve Kaliforniya eyaletlerinde rapor edildi. AIDS teşhisi konulan ilk şahısların çoğu hastalığı cinsel yolla kapan eşcinsel erkekler[1] ve şırıngaları ortak kullanan damardan alınan uyuşturucu bağımlılarıydı. 1983yılında Amerikalı ve Fransız araştırmacılar hastalığın nedeninin HIV olduğunu buldular ve 1985'e gelindiğinde bu virüsü tespit eden serolojikkan testleri geliştirildi.

1987: ABD Temsilciler Meclisi Komisyonu'nun Ermeni yanlısı tasarıyı kabul etmesi Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri iyice gerginleştirdi. Washington Büyükelçimiz Şükrü Elekdağ Türkiye'ye çağrıldı.

1992—Meksika'nın Guadalajara şehrinde kanalizasyon sisteminde biriken metan gazının patlaması sonucu 250 kişi öldü, 1000`den fazla kişi yaralandı. Patlayan kanalizasyonların şehri.. 1983, 1991 ve 1992 senelerinde üç sefer ortaya çıkan bu garip hadiselerin dünyada başka bir örneği şimdilik yok. Guadalajara adeta bomba gibi patlayan bir altyapı sistemine sahip. Özellikle 1992'de yaşanan patlama aklın sınırlarını zorlar nitelikte; 250 ölü, 1400 yaralı, 15000 evsiz insan ve şehrin haritadan silinen bir mahallesi.. Uzun araştırmalar sonucu bunun nedeni saptanmış. Kentin yakınlarındaki bir rafineriden sızan benzin, yanındaki kanalizasyon sistemine akıyor ve koşullar tamamsa bir kıvılcımla ortalık savaş alanına dönüyor.

1997: Başbakan Yardımcısı Çiller, temel eğitimin 8 yıla çıkarılacağını açıkladı. 28 Şubatçıların halk la ve eğitime verdikleri en büyük zararlardan birisi de 8 yıllık kesintisiz eğitim oldu. MGK` de alınan ve zorla dayatılan kararla eğitim büyük bir yara aldı. 

2007 - Boris Yeltsin,1931`de doğan  Rus devlet ve siyaset adamı öldü. Batının desteklediği bir lider olan boris yeltsin çökmekte olan komünist rejimi iç ve dış güçlerin desteği ile tamamen ortadan kaldıran ve dönemin devlet başkanı Gorbaçov`a karşı yapılan askeri darbeyi tankların üstüne çıkarak önleyen devlet adamı olarak tarihteki yerini aldı.

2012 : Mısır'da Müslüman Kardeşler Destekli Aday Hayrat Şatır'ın Adaylığının Düşürülmesi Üzerine, Hürriyet Ve Adalet Partisi Muhammed Mursi'yi Yeni Aday Olarak Gösterdi.
Yüksek Seçim Komisyonu, 15 Nisan'da Aldığı Kararla Cumhurbaşkanlığı Yarışına Katılmak İçin Başvuran 10 Adaya Cumhurbaşkanlığı Yolunu Kapatmıştı.

2012 : Nato'nun Son Yıllarda Hayata Geçirdiği En Büyük Proje Olan Ve Radarı Türkiye'de Bulunan Füze Kalkanı Sisteminin Avrupa'yı Başta İran Olmak Üzere Doğudan Gelecek Saldırılardan Koruyamayacağını Gösteren İki Ayrı Rapor Yayınlandı.
Abd Savunma Bakanlığı Ve Kongre Müfettişlerinin Hazırladığı Raporlara Göre Projede Ciddi Maliyet Sorunları Ve Kritik Teknolojik Sorunlar Yaşanıyor.
Raporda Sistemin Malatya`daki Radarının Da Menzilinin Kısa Kaldığı Belirtiliyor. Böylece Asıl Gayenin İsrail`i Korumak Olduğu Bir Kez Daha Ortaya Çıkmış Oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri