• DOLAR 32.573
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2433.15
  • ...
Kabe-İ Muazzama'nın örtüsü ziyarete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada bütün halinde 3 tane bulunan ve ilk kez Elazığ’da ziyaret açılan Kabe-i Muazzamanın kapısına ait tek parça örtüsü, Cuma namazının ardından Kültür Park Camii’nde Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve vatandaşların katılımıyla Kur-an’ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde ziyarete açıldı.

Ramazan bayramına kadar kalacak
Örtünün 2016 yılında bir hayırsever tarafından Türkiye’ye getirtildiğini belirten Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, “Türkiye’de de ilk defa Elazığ’da sergilenmesini arzu ettik. Hayırsever kardeşimiz de buna öncülük etti ve biz ilimize getirdik. Ramazan Bayramına kadar Kültür Park Camiinde vatandaşlarımız tarafından ziyaret edilebilecek” dedi.

Mukaddes emanetlerin önemine dikkat çeken Başkan Yanılmaz, “Elbette biz kutsallarımıza değer veririz, imanımızın ve inancımızın gereği de odur. Kur’an-ı Kerim’in yazıldığı kağıt, bir kağıttır ama o kağıdın üzerinde eğer, Bismillahirrahmanirrahim yazılıyorsa, biz o kağıda hürmet ederiz. Onu yerlerde süründürmeyiz. Onu alırız, en yüce yerde muhafaza ederiz ve ona sahip çıkarız. Kabe-i Şerif bizim kıblemizdir, yeryüzünün ilk mabedidir. Kabe’nin örtüsü de değerlidir” şeklinde konuştu.

Kabe’nin İslam dinindeki önemine vurgu yapan Vali Murat Zorluoğlu ise, “Yüce Allah’a ibadet edilmek üzere inşa edilen ilk mekan olması hasebiyle Allah’ın evi diye de adlandırılan Kabe’nin dinimizdeki önemi ve özel yeri hepimizin malumudur. Bu mübarek yerin örtüsünün ilimize getirilmesi ve halkımızın ziyaretine açılması gerçekten önemli bir hizmettir. Bu hizmetin gerçekleşmesine vesile olan Belediye Başkanımıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Kültür Park Camisi giriş katında erkekler, üst katında ise bayanların ziyaret edeceği ve özel bir bölmede sergilenen Kabe-i Muazzama'nın örtüsü, Ramazan Bayramı’na kadar ziyaret edilebilecek.

Ziyaret eden vatandaşlar ise mutlu olduklarını ve Elâzığ’a getirenlere minnettar olduklarını dile getirdi. (Sinan Bilici-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir