• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
5 Evler'de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe Temsilciliği tarafından ilçeye bağlı 5 Evler Köyü’nde (Mahalle) Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Yatsı namazından sonra genç, yaşlı, kadın ve çocuklar, Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için programın yapılacağı Köy Camisi’nin ön tarafında bulanan alana akın etti. Etkinliğe gelenlere gül suyu ile şeker ikram edildi.

Molla Veysi Kurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program,  Kızıltepe İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Araştırmacı/Yazar Abdullah Kavan, Hz Muhammed'in insanlar arasında kardeşlik, birlik ile beraberliği tesisi ettiğini söyledi. Kavan, “Sadece dille Peygamberimi çok seviyorum’ demek yetmez. O’nu ashabı gibi tanıyıp, O’nun yolunda canımızla, malımızla ve evlatlarımızla yürümeliyiz. O’na olan sevgimizi O’nu tanıyarak, okuyarak, yaşayarak ve şu çocuklarımıza anlatarak ancak ortaya koyabiliriz.” dedi.

Ümmetin parçalanmış bir hale geldiğini bunun en büyük sebebinin Müslümanlar arasındaki mezhepçilik hastalığının olduğunu belirten Molla Ali Büyük ise “Vahdet ve kardeşlik, Asr-ı saadet döneminde en güzel şekilde hayat bulmuştur. Bunu, Efendimize iman eden ilk Müslümanların kimliklerine bakarak öğrenebiliriz. Rum, Kürt, Türk, Farisi gibi milletlerden O’nun ashabı vardı. Ve onlar vahdet ve kardeşliğin vücut bulmuş hali idiler. Bizler de ancak onlar gibi yapabilirsek vahdet ve kardeşliği tesis edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir