• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Hastalara Kur`an-ı Kerim ve seccade hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu Üniversitesi Artuklu Düşünce Topluluğu ve Artuklu İlahiyat Öğrencileri Topluluğu tarafından Mardin Devlet Hastanesi`nde yatarak tedavi gören hastalara Kur`an-ı Kerim ve seccade hediye edildi.

Artuklu İlahiyat Öğrencileri Topluluğu Başkanı Hamza Arık, “Böyle bir faaliyet yapmamızdaki en büyük amaç; hastalarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunmak,  kendilerine boş vakitlerini değerlendirmek ve okuyup istifade edebilmeleri için de Kur`an- ı Kerim dağıtmaktır. Bir de namazlarını eda etmeleri için seccade hediyemiz oldu.” diye konuştu.

“Hastalık günahların kefaretidir.”

Hastalığın günahların kefareti olduğuna değinen Arı, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadiste ‘Mü`min bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık, bir üzüntü hatta ufak tasa isabet edecek olsa, Allah, onun sebebiyle mü`minin günahlarından bir kısmını kefaret buyurur.` buyurmuştur. Rabbimizden temennimiz hastalarımızın bu hastalıkları, onların günahlarının affına sebep olur.” dedi.

Hastalar çok sevindi

Hastaların bu çalışmadan gayet memnun kaldıklarını belirten Arık, “Hastalar bu çalışmadan gayet memnun olduklarını dile getirdiler. Bizlere hayır dualarında bulundular. Rabbim nasip ederse bizler de bu tür çalışmaları devam ettireceğiz. Son olarak bu çalışmada bizlere yardımda bulunan tüm topluluk üyelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  (Mahsum Tunç/M. Salih Keskin - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir