• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
"Savaşlarda dahi mabedlerin masuniyeti vardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hasar gören tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, gördüğü manzara karşısında çok üzgün ve mahzun olduğunu belirtti.

Görmez, “Yeryüzündeki en acımasız, en çirkin savaşlarda dahi mabedlerin masuniyeti vardır. Bu manzara bize terörün hiçbir kutsal tanımadığını, hiçbir değer tanımadığını ortaya koyuyor. Mabetlere dokunulmaya başladığı zaman, toplumun bütün değerlerine de dokunulmuş olur.” dedi.

Yaşanan çatışmaların hiçbir kutsal tanımadığını söyleyen Görmez, "Bu caminin her taşı aslında konuşuyor. Bizlere şunu söylüyor, ‘Ey insanlar, Allah sizi yeryüzünü imar edesiniz diye yarattı. Siz neden yeryüzünü tahrip ediyorsunuz, yeryüzünü ifsat ediyorsunuz` Tarih boyunca, asırlarca bu camide secde eden insanlar kardeş olmayı öğrendiler. Bu son dönemde terör mağduru camilerimiz, mabedlerimiz oldu. Bu camimiz de onların başında geliyor. Elbette bir can en az bir mabed kadar değerlidir. Müminin kalbi Kâbe kadar değerlidir. Cami ve mabed, insanların kutsal değerlerini ifade eder. Bu manzara terörün hiçbir kutsal tanımadığını, hiçbir değer tanımadığını ortaya koyuyor. Allah bir daha bu şehirlerimize bu kötülükleri sokmasın. Bu kötülükleri inşallah hep birlikte engelleriz. Bu camilerde rahmana secde ederek kardeş olmayı öğreniriz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Hasar gören camilerin birkaç ay içerisinde inşa edileceğini ifade eden Görmez, “Terör saldırılarında 89 camimiz yara aldı. Bazıları tamamen yıkıldı. Bazıları da ağır hasar gördü. Bu camilerimizin tamamını birkaç ay içinde inşa edeceğiz. İçinde kardeşçe ibadet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir