• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam Hatip öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şair Nabi Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Hattat Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Ergün, Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) Başkanı Osman Yavuz, Milli Eğitim Şube Başkanları ve birçok öğrenci katıldı.

Kur`an tilavetiyle başlayan etkinlik, Hattat Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan çocukların seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İnci, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed'in hayatını okullarda anlatılmasının sevindirici ve önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

İlci, “Behçet Arabi İmam Hatip ortaokulumuzun hazırlamış olduğu Kutlu Doğum vesilesiyle okul idarecisi arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi, emeği geçen aileleri ve öğrencilerimiz yürekten tebrik ediyorum. Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberi tekrar okullarımızda, evlerimizde ve öğrencilerimiz arasında her anını yaşamak ve yaşatmak üzere böyle bir sürece girdiğimiz bu günlere hamd ediyorum. Ne kadar çok sevinirsek azdır. Bu günlere hasret kalmıştık. Allah`a hamd olsun bizi bu günlere kavuşturdu.” dedi.

Etkinlik, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra Hattat Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Ergün kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Gayelerinin, insanları salonlara gösteriş için değil, Peygamberin tevhit misyonunu anlatmak ve yaşatmak olduğunu belirten Ergün, bu konuda ailelere de çok iş düştüğünü belirtti.

Ergün, “Nisan ayı itibariyle ülkemizin birçok ilinde Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin yâd edilmesi sürekli temennimizdir. Bizim temel gayemiz, insanları salonlara doldurarak kendi çocuklarımızın hünerlerini, gösterilerini, şiirlerini naatlarını ve ilahilerini dinleyip poz çekmek değildir. Bizim asıl gayemiz peygamberimizin getirmiş olduğu tevhidi, dinin misyonunu ve medeniyetini tüm insanlara yaşatılması için çaba göstermektir. İnsanlık tarihine baktığımızda sürekli manadan çok maddeye, görsele, görselliğe ve gösteriye önem verildiğini ve ön plana çıkarıldığını görüyoruz. Israrla emperyalist, kapitalist dünyanın ve gayri İslami oluşumlar, içi boşaltılmış bir İslam`ı bize sunmaya çalışmaktadır. Biz asla bu tuzaklara düşmeyeceğiz, herkesin böyle bilmesi gerektiğine inanıyorum.”  

Öğrencilerin ailelerine de seslenen Ergün, son olarak şöyle konuştu: “Biz burada peygamberimizin sözlerini çocuklarımıza söyletirken aynı zamanda o ahlakını da çocuklarımıza aşılatmamız da gerekiyor. Tabii ki bundan önce biz kendimiz aile efradı olarak Resulullah`ın kendi eşine, akrabasına, aile içerisinde ki iletişiminin nasıl olduğunu bakıp, öğrenip onu hayatımıza geçirmemiz gerekiyor. Allah bizi, zürriyetimizi ve tüm dünyada ki Müslümanları zarar edenlerden değil hakkı ve sabrı tavsiye edenlerden eylesin.”

Konuşmaların ardından okulda yapılan siyer sınavı yarışmasında birinci olan Büşra Demir ve Ahmet Yusuf Çelik`e hediyeleri takdim edildi.

Etkinlik daha sonra Eğitimci Mehmet Özer`in yaptığı dua ile buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir