• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bölgede çatışmalardan dolayı 89 cami hasar gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, valiliğe yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bölgede yaşanan Çatışmalardan dolayı 89 caminin hasar gördüğünü belirten Görmez, 60 caminin ibadete açıldığını 9 caminin ise yıkılıp yeniden inşa edileceğini ifade etti.

Yaptığı ziyaretle ilgili basına kısa bir bilgi veren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak başlattığımız 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası çerçevesinde her hafta bölgenin bir camisinde geçirmeye çalıştım. Cuma namazını Cizreli, Silopi ve Silvanlı kardeşimizle eda ettik bugünde Diyarbakır'da vatandaşlarımızla eda edeceğiz. Öncelikle bütün Diyarbakırlı kardeşlerimize geçmiş olsun demeye geldim. Rabbimiz hanelerimizi şehirlerimizi bu tür kötülüklerden muhafaza etsin. Kutlu Doğum Haftasını idrak ediyoruz. Hem ülkemizde hem de gönül coğrafyamızın tamamında hamd olsun "tevhid ve vahdet" temalı gelin birlik olalım, insanlığı yüceltelim, insanlığı diriltmek için insanlığı yaşatmak için birlik olalım. Sevgili Peygamberimizin 14 asır önce getirdiği rahmet mesajını yenilemek için buradayım. Bütün bunları inşallah kardeşlerimizle Ulu Cami'de paylaşmış olacağız." dedi.

"Diyarbakır gerçekten çok büyük ruhu olan bir şehirdir" diyen Görmez, "Diyarbakır son aylarda yaşanan bu acıları hak etmiyor. Diyarbakırlılar bunu asla hak etmiyor. Hep birlikte bu Surların etrafında güller yetiştirmiş, barışa merkezlik yapmış çok çeşitli medeniyetlere, inançlara ve kültürlere merkezlik yapmış muhteşem bir şehirdir. Allah bu şehri korusun." ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı camilerin hasar gördüğünü söyleyen Görmez, "Terör mağduru mabetlerimiz var bizim ve bu mabetlerimizin sayısı 89'dur. Bu mabetlerden 60'ını onarılıp tekrar ibadete açtık. Cizre'de, Silopi'de ve Silvan'da büyük oranda tamamlandı." diye belirtti.  

Son olarak 9 caminin yıkılıp yeniden inşa edileceğini ifade eden Görmez, "Sur'daki manzarayı gördükçe, kalbimin çok mahzun olduğu Kurşunlu Cami manzarası, bizi hüzne boğan bir manzaradır. Tabi ki can mabetten daha kıymetlidir. Onu da ifade edeyim. Her mu'minin kalbi bir mabettir. İnşallah kısa süre içerisinde bütün camilerimizi tamamlayacağız bunlardan 9 tanesi yıkılıp yeniden yapılacak camilerdir. Bu vesileyle bölgedeki camilerimizi bir bütün olarak gözden geçirmemiz gerekiyor. Çünkü camiler sadece namaz kılma mekânı değil aynı zamanda etrafında sosyal ve kültürler etkinliklerin yapılabildiği muhabbet yapabildiği mekânlar olarak yeniden dizayn edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu. (Yunus Sırat- İLKHA) 






























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir