• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Hava sıcaklıklarının azalması bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığının Doğu kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacağı, kuzey iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusu yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Az bulutlu ve açık 10/19

Ankara: Az bulutlu ve açık 1/19

İzmir: Az bulutlu ve açık 13/26

Adana: Az bulutlu ve açık 12/28

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 7/21

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 5/23

Van: Yağmurlu 5/13   (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir