• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
İstiklal ortaokulu öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstiklal Ortaokulunun kültür salonunda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay,Midyat Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, bazı daire amirleri ile öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programa gelenlere gül ve lokum ikram edildi.

Okul öğretmenlerinden Ayşe Bozkurt, Asuman Koçak ve Ayşegül Salman`ın tertip ettikleri program  7.Sınıf öğrencisi Ahmet Çağlayan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"O`nu öldürmeye gelenler O`nda dirildi"

Ardından kısa bir konuşma yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ayşegül Salman Efendimizin bazı hasletlerini dile getirerek,“ O insanlara insanlıklarını hatırlattı, kendinden sonra gelecek nesillere aydınlık oldu. Zulüm ve karanlığa bir güneş gibi parladı.Katılaşmış kalpleri eritti.Çöle dönmüş gönüllere bir çağlayan gibi aktı.O`nu öldürmeye gelenler O`nda dirildi.Tıpkı Hz.Ömer gibi.Peygamber Efendimiz mahzundu ve mahzunların Peygamberiydi. Mazlumdu ve mazlumların Peygamberiydi. Edebin timsali olup edep Peygamberiydi.” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Cengiz Gültekin ise, Efendimizin Kutlu Doğumu münasebetiyle bu programı düzenlediklerini belirterek,“Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.Efendimizin güzel ahlak ve hadislerini hatırlatmak ve ezberletmek için çaba sarf ediyoruz. O`nu en güzel şekilde anlamak ve yaşatmak için bu tür etkinliklerin sürekli yapılması düşüncesindeyiz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Program Okul öğrencilerinin hadis ve şiirler okuyup, ilahiler seslendirmeleri  ile devam etti.

Okulda yapılan salavat ve Hadis-i Şerif ezberleme yarışmasında dereceye girenlere  hediyelerinin verilmesinin ardından program, öğrencilerin yaptıkları semazen gösterisi ile program sona erdi. (Süleyman Tunç –İLKHA)


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir