• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Göç, Kültür ve Gastronomi Zirvesi 'sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Göç, Kültür ve Gastronomi Zirvesi’nin kapanış programında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Kasım ayında yine Asya Belediyeler Birliği Başkanlığı Toplantısı’nın Gaziantep’te yapılacağını söyledi.

Dün olduğu gibi bugün de ilk oturumda Suriyeli göçmen akınıyla karşı karşıya kalan belediyeler için finansman ve çok aktörlü işbirliği görüşülürken, ikinci oturumda Suriyeli göçmenler krizi, ‘MEWA Bölgesi’nde kentsel göçü anlamak için bir fırsat mı?' başlığı ele alınırken, üçüncü oturumda da kültür ve gastronomi kapsamında sürdürülebilir kentleşme konuları ele alındı.

Zirvenin kapanış oturumunda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Kasım ayında yine Asya Belediyeler Birliği Başkanlığı Toplantısı’nın da Gaziantep’te yapılacağını, toplantının Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından yürütüleceğini söyledi. Toprak  3 gün süren toplantının verimli geçtiğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

ULCG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman da, kongre ve zirveye yoğun katılım gösterenlere teşekkür ederek, toplantıların verimli geçtiğini ifade etti.

Kongre ve zirve sonunda alınan kararlar konusunda bilgi veren Duman, “Zamanında ırkçılığa karşı büyük mücadele vermiş Martin Luther King ‘Bir hayalim vardı’ diyordu ve haksızlıklara karşı güzel günlerin gelmesini düşlüyordu. Bugün burada bizlerin de ULCG-MEWA bölgesinde kurduğumuz bir hayalimiz var: Barış ve kardeşlik. Biliyorum ki bir gün savaşın oluşturduğu çığlıklar yerini güzel şarkılara bırakacak. O gün geldiğinde bizim çocuklarımız ve muhacir kardeşlerimizin çocukları el ele vererek huzurun hüküm sürdüğü şehirlerde yine huzur içerisinde beraberce yaşayacaklar.”dedi.

Konuşmaların ardından Duman, kongre ve zirveye ev sahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Vekili Toprak’a plaket takdim etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir