• DOLAR 32.502
  • EURO 34.595
  • ALTIN 2478.479
  • ...
Doğankavak köyünde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformun Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde, köy ve beldelerde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

Köy-Der tarafından Batman`ın Beşiri İlçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Ali Şimşek`in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Yakup Yetiş`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun okuduğu mevlid-i şerif ile devam eden etkinlik, Rehber İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Programda İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Şehmus Emlük bir konuşma yaptı. Emlük, konuşmasında Hz Muhammed'in hayatından kesitler aktararak, Peygamber Sevdalılarının her sene Kutlu Doğum etkinliklerinde ayrı bir tema ile Hz Muhammed'in hayatını ele aldığını söyledi.

“Tüm âlemin vahdet ve kardeşliğe ihtiyacı var”

Tüm köy ve illerde yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri için Allah-u Teâlâ`ya ham ederek konuşmasına başlayan Emlük, “Hz. Muhammed`in ismi ve salavatlarla bizlere baharı getiren âlemlerin Rabbine şükürler olsun. Bu nimet herkese nasip olmuyor. Eğer Allah-u Teâlâ`ya şükretsek Allah nimetlerini üzerimize artırır. Hz. Muhammed`in ümmetinden olduğumuz için Allah`a sonsuz şükürler olsun. Allah-u Teâlâ Hz. Muhammed`in mevlidini kutlamayı bizlere nasip etmiş. Bu hizmetleri yapan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Hz Muhammed'in vahdet ve kardeşlik rehberi olduğunu hatırlatan Emlük, “Bu sene kutlu doğum etkinliklerinde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` teması ele alındı. Bugün tüm alemin vahdet ve kardeşliğe ihtiyacı var. Suriye, Mısır, Afganistan, Irak, Kürdistan, Türkiye ve tüm dünyada Müslümanların vahdet ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bugün Müslümanların kanı akıtılıyor, zulümlere maruz kalıyor. Bunun için biz Müslümanlar vahdet ve kardeşliğe muhtacız.” dedi.

Programın sonunda Doğankavak köyünden küçük kız çocukları, Rehber İlahi Grub ile Nimettullah Karadeniz`in seslendirdikleri ilahiler eşliğinde katılımcılar coşkuyla halay çekti.

Molla Şehmus Emlük`ün yaptığı dua ve dağıtılan ikramlar ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)

 








































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir