• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
`Geleneksel Yad-ı Resûl` etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'de bulunan Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında 4`üncüsü düzenlenen 'Geleneksel Yad-ı Resûl' etkinliği için okulun bahçesinde çadır açıldı.

Programa Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kamu Kurum müdürleri, sivil toplum kurumu temsilcileri, okulların idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın Açılış kurdelesi kesildikten sonra okul öğrencileri tarafından 'Tela Él-lbedru Aleyne' ilahisi def eşliğinde seslendirildi.

Daha sonra Çadırda Hz Muhammed'in hayatı ile ilgili resimler, tablolar, içinde temsili olarak Peygamber Efendimizin eşyalarının yer aldığı evi hane-i saadet, ayrıca okulun bahçesinde kutsal emanetler fotoğraf sergisi, temsili büyük boy Kabe maketinin tanıtımı okul idarecileri ve öğrenciler tarafından davetlilere tanıtıldı.

Serginin tanıtımın ardından öğrenciler def eşliğinde Mewlid-i şeriften bir parça okudu. Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yaptığı bu çalışma takdire şayan olduğunu söyledi.

Öğrencilerin koordineli bir şekilde yaptığı çalışmanın taktire şayan olduğunu belirten Sarı, "Özellikle öğrencilerimizin yaklaşık 2 aylık bir çalışması sonucunda kendilerinin işin içinde olması ve o işi benimsemeleri ayrı bir güzelliktir. Çünkü genellikle Kutlu Doğum etkinlikleri konferanslar şeklinde tertip edilir ama program bizzat yaşayarak, o günleri günümüze aks ettirerek yapılan bir programdır. Ben bu anlamda müdüre hanıma emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Özellikle 'Yad-ı Resûl' etkinliği inşallah geleneksel olur. Bu yıl 4'üncüsü yapıldı. İnşallah 5'incisi ile devam eder. Özellikle öğrencilerin işin içinde olması muazzam bir iş hocamızdan şunu istirham ediyorum birkaç gün açık kalmasını diğer okullarımızdaki öğrencilerimizin burayı gezip en azından o kutlu Nebi'nin hayatını şöyle bir başlangıcından sonuna kadar gezip bizzat yaşayarak görmelerini istiyorum.” diye belirtti.

Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Züleyha Feyza Batıhan ise “Çalışmamız bir aylık çalışmaydı. Biz bin gül projesiyle başladık. Bin gül ile bin salavat kurumları ve esnafı dolaştık. Ardından da Kızıltepe`deki imam hatip olarak farklı bir konsept oluşturmak istedik. Kızlarımız erkeklerin karşısında tiyatro yapmak yerine burada sahabeleri anlatarak gelen misafirlerimize Efendimizin hayatını ve şurada bir asr-ı saadet rüyasını yaşatmak istedik. İnşallah yaşatabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Okul müdürü Züleyha Feyza Batıhan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı`ya 'Rızık Allah`tandır' Arapça yazılı bir tablo hediye ederken, okul aile birliği başkanı Zeynettin Karaalp ise İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'a İhlas Süresi yazılı bir tablo hediye etti. (Mehmet Aslan-İLKHA)
















































































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir