• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Üniversite yolunun açılması trafiği rahatlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle aylardır kapalı durumda olan Üniversite-Fiskaya yolu, yeniden trafiğe açıldı.

Dicle Üniversitesine gitmek için kullanılan yolun kapalı olması nedeniyle araçlar daha uzun mesafe kat ederek, Diyarbakır-Silvan Karayolunu kullanmak zorunda kalıyordu.

Polisin güvenlik amacıyla bazı noktalarda nöbet tuttuğu yolun yeniden trafiğe açılması halkı sevindirdi. Uzun mesafe kat etmenin verdiği sıkıntıyı atlatmış olduklarını söyleyen şoförler, yolun araç trafiğine açılmasının özellikle üniversite öğrencilerini rahatlattığını dile getirdiler.

Yolun kapalı olmasının şehirci taşımacılık yapan şoförlerden ziyade öğrencileri daha fazla mağdur ettiğini belirten Ender Keser adlı sürücü, “4 ay boyunca perişan olduk. Vatandaşlar, öğrenciler, hepimiz perişan olduk. Uzun yol olduğu için kimse fakülte çalışmıyordu. Öğrenciler çok mağdur oluyordu. Şimdi yolumuz kısaldı. Önemli olan bizim işimiz değil, halk perişan oldu. Şimdi ise rahatladık.” dedi.

Bülent Atmaca isimli başka bir şoför, 4 aylık sıkıntılarının sona ermesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “4 ay boyunca sıkıntı çektik ama bitti sonunda. Önceden bizim sıkıntımızdan çok yolcuların sıkıntısı vardı. Biz şu anki güzergâhı kullanmıyor, Seyrantepe’den dolaşıyorduk. Çok şükür, şu anda öyle bir sıkıntı yok.”

Önceki gün hasta ziyareti için gittiği Dicle Üniversitesi Hastanesinden ancak 2 saatte dönebildiğini aktaran Şadiye Karakaş adlı vatandaş ise “Önceden gidiş-geliş zordu, şimdi rahatladık. Sadece öğrenciler için değil hastaneye gidenler için de iyi oldu. Mesela önceki gün arkadaşım hastaydı. Fakülteye gittiğimde 2 saatte dönebildim. Zaten beklememiz çok oldu, trafik de sıkışıktı. Şimdilik biraz daha rahatladık.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Yunus Sırat-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir