• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
DÜ rektörlük seçimi için ilk aday belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talip Gül, bir otelde düzenlediği basın toplantısında Dicle Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

2008 yılında gerçekleştirilen rektörlük seçiminde de aday olan Dicle Üniversitesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül, Dicle Üniversitesi'nin yarım asra yaklaşan kurumsal geçmişiyle bölgenin ve ülkenin önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade etti.

Sahip olunan imkânların benzer üniversitelerle kıyaslanmayacak ölçüde olmasına rağmen niteliksel olarak benzer bir gelişim göstermediğini belirten Gül, sözlerinin devamında, "Bunun en önemli sebebi üniversite yönetimlerinin, sahip olduğu birikimi ve potansiyeli işlevsel hale getirme konusunda yetersizliğidir. Adeta ateş çemberi ile sarılmış olan ülkemizin ve özellikle bölgemizin içinden geçtiği hassas sürecin, birliğimize ve kardeşliğimize zarar vermeden, tüm farklılıklarıyla insanlarımızı kucaklayan bir yaklaşımla aşabilmek adına üniversitemize önemli sorumluluklar düştüğünün bilincindeyim." ifadelerini kullandı.

"Yönetimde temel misyonumuz özgür irade ve özgür düşünce sahibi nesiller yetiştirmektir” diyen Gül, farklılıkların üniversal yapının gereği olduğunu ve bunu da zenginlik olarak gördüğünü söyledi." (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir