• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Mardin'de Kur'an ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenliyor. Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen Hz. Peygamber; Tevhid ve Vahdet” konulu programda Hafız-Kurra İshak Danış’ın “Kur’an Ziyafeti” katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Kutlu Doğum etkinliğine katılan vatandaşlara program öncesi gül dağıtıldı.

Programında açılış konuşmasını Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun yaptı. Peygamberimizin (s.a.v) 8 buçuk yıl tevhid ve vahdet için mücadele ettiğini dile getiren Coşkun, “O yıllarda nazil olan bütün ayetler tevhid ve vahdetle ilgilidir. Yetim olan Peygamberimiz (s.a.v) 360 tane putla karşılaştı. 35 yaşına kadar bedenen sustu ama kalben hiçbir zaman o putlara ‘evet’ demedi. O (s.a.v), putlara ‘la’ dedi. 40 yaşında vahiy geldikten sonra Peygamberimiz (s.a.v) ‘La İlahe İllallah’ dedi. Hiçbir zaman o putlara ‘evet’ demeyen ve bu tevhid mücadelesi için Mekke’yi terk edip ve daha sonra Mekke’yi feth etmeye geldiği zaman şu kelimeler dudaklarından döküldü; Bugün merhamet günüdür. Bugün af günüdür. Bugün sevgi ve kardeşlik günüdür.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Peygamber Efendimize mektup yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Program; Diyanet İşleri Başkanlığında görevli ve halen Beyoğlu Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Camiinde İmam-Hatip olarak görev yapan Hafız-Kurra İshak Danış’ın “Kur’an Ziyafeti” ile son buldu. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir