• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
"Etkinlikler Hz Muhammed'i anlamak için olmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk (Hezo) ilçesinde bulunan Selahattin Eyyubi Anadolu İlkokulu ve Farabi Ortaokulu öğrencileri Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle okul bahçesinde ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinliğe okul müdürleri öğrenci velileri idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda, bir konuşma yapan Selahattin Eyyubi İlkokulu sınıf öğretmeni Metin Özdemir, Müslümanların Hz Muhammed'in hayatının örnek alınması gerektiğini söyledi.

Özdemir, "Müslüman olduğumuz için Hz. Muhammed'in yaşantısını örnek almamız gerekir. Değerli gençler burada Peygamber Efendimizi (sav) işleyerek onu kendi çağımıza nasıl indirgeyebiliriz ve nasıl bu çağa taşıyabiliriz endişesini taşımamız gerekir. Öncelikle içinde bulunduğumuz çağın endişesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü gelişen çağımız modern anlayış, gelişmeler ve özellikle cep telefonları ile internet kültürü modernizemin geliştirdiği son dereceli sıkıntılı süreçler bu yüzden sizlerle bazı değerlerin altını çizmek gerekir.” dedi.

Hz Muhammed'i anlamanın ilk yolu onu anmak değil, anlamak olduğunu vurgulayan Özdemir devamında şunları söyledi: “Kutlu Doğumların ana teması Hz Muhammed'i anmak değil, anlamak olmalıdır. Peygamber Efendimizi nasıl kendi çağımıza ve kendi gençliğimize taşımamız gerekir bunun üzerinde yoğunlaşmalıyız. Peygamber Efendimiz zihinsel ve bedensel hicretler yaşamıştır. Bu hicretler bizim için anlamlıdır. Yani bütün cahiliye anlayışlardan, bütün kirliliklerden ve toplumdaki tüm hastalıklardan Hz. Muhammed (sav) hem zihinsel hem de bedensel olarak hicret etmiştir. Peygamber Efendimiz gibi her birimiz insanları çevremizdeki insanları uyarabilmeliyiz. Dolayısıyla bu uyarı sistemi için Kur’an-ı Kerimden beslenmeliyiz. Kur’an-ı Kerimi hakkıyla okuyup beslenmesek biz yarınlarda çağımızın her türlü kirliliklerine karşı kendimizi koruyamayız.”

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerden sonra Müzik Öğretmeni Aysun İnan'ın hazırladığı çocuk ilahi gurubu ilahiler seslendirdi. Etkinliğe gelenlere öğrenciler tarafından gül suyu ve lokum ikram edildi. (Çetin Doyar-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir