• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Peygamber Sevdalıları Viyana`da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa Koordinatörlüğü üyesi Davet Camii, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlendiği Kutlu Doğum programı coşkulu anlara sahne oldu. Salonu dolduran peygamber âşıkları tekbir ve salavatlar getirerek Hz. Muhammed'e biadını tazeledi.

Sunuculuğunu Ali Gündüz'ün yaptığı program, Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Celal Kaloşi'nin Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kaloşi'nin tilaveti katılımcılara adete mest etti.

Davet Camii Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk`ün yaptığı açılış konuşmasının ardından program, Vahdet İlahi Grubu ve Davet Camii Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle devam etti. Programa katılan Peygamber aşıkları, gür bir ses ve coşku ile nakaratlarda ilahilere eşlik etti.

Programda, Davet Camii Çocuk Tiyatro Grubu hazırladığı İslam Daveti ve Bilal-i Habeş'i konu alan tiyatro gösterisi katılımcılardan büyük beğeni topladı.

"Hz Muhammed (sav) alemlere Rahmet olarak gönderildi"

Programa konuşmacı olarak katılan Yahya Abay, 'Rahmet ve Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed'in' (sav) ahlakı ile alakalı bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, "Biz seni alemlere ancak rahmet olarak gönderdik." ayetiyle başlayan Abay, "İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'i iyi okumamız ve tanımamız gerekir. Hz. Muhammed (sav) insanlığa rahmet olarak gönderildi azap olarak değil." dedi.

Programın sonuna doğru salavat kampanyasında en çok salavat ceken talebelere hediyeler verildi. Avrupa Âlimler Birliği Cemiyeti üyesi  Nasır Abay`ın yaptığı dua ile program sona erdi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir