• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
"Bu ülkenin minarelerinin gölgesinde hepimize yer var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Umut Topluluğu (SUT) tarafından “Umudumuz Kardeşliğimizdir” sloganı ile organize edilen Kur'an-ı Kerim okuma yarışması ile futbol turnuvasında dereceye giren okullar ve öğrenciler ödüllerini aldı. Ödül töreninde yapılan konuşmalarda,  kardeşlik ve dayanışma duygularına vurgu yapıldı.

Seyhan Gençlik Merkezi katkıları ile gerçekleşen organizasyonun ödül törenine; Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Abdulkadir Ateşbak, Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, STK temsilcileri ile Suriyeli öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Türkiye hükümetinin Suriyeli sığınmacıların sosyal, kültürel, ekonomik haklarının gözeterek eğitim-öğretim ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli çalışmalar sürdürdüğünü belirtti. Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle kaynaşmanın önemine vurgu yapan Çakır, “Birlik ve beraberlik şuuruyla hareket edelim; bu ülkenin minarelerinin gölgesinde hepimize yer var.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da sığınmacılarla dayanışmanın gerekliliğine değindi. Akpınar,  Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Geçici Eğitim Merkezlerinin önümüzdeki yıldan itibaren kalıcı hale getirileceğini ve Suriyelilerin misafir olmaktan çıkarılıp bu toplumun bir parçası olarak görüleceğini söyledi.

Suriye Umut Topluluğu Başkan Yardımcısı Abdullah Muhammet Ali ise “Bizler muhacir olduk; Türkiye halkı da ensar.” diyerek ülke insanının  savaştan kaçan Suriyelileri kardeşlik duyguları ile kucakladığını ifade etti.  Kur'an-ı Kerim okuma yarışması ile futbol turnuvasının Suriyelilere moral ve motivasyon sağladığını belirten Ali, bu konuda kendilerine destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Program sonunda, Kur’an okuma yarışmasında ödül olarak ilk 3’e girenlere bilgisayar verilirken Kur’an okuma yarışmasına katılan 200 öğrenciye de kol saati hediye edildi.

Umut Futbol Turnuvası sonunda liseler arası Koza İlkokulu Geçici Eğitim Merkezi, ortaokullar arası İMKB EML Geçici Eğitim Merkezi, İlkokullar arası ise Çukurova İlim Vakfı Geçici Eğitim Merkezi şampiyon olarak kupalarını aldı.

Suriye Umut Topluluğu (SUT) hakkında kısa bilgi veren Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ADYAR) Başkan Yardımcısı Mahmut Eraslan, topluluğun 3 ay önce Suriyeli sığınmacıların sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulduğuna işaret etti. Suriyelilerin Türkiye halk ve kültürüne uyumlu, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Eraslan, bu bağlamda Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Geçici Eğitim Merkezlerinde sosyal etkinlikler düzenlendiğini dile getirdi. (Ayhan Kaya- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir