• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Cizre Müftülüğü Kutlu Doğum Programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile HÜDAPAR Cizre ilçe Başkanı Ahmet Elçin, Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Başkanı Kadri Özalp ve diğer STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan  Şırnak İl Müftüsü   Ahmet Özkan, Diyanet Başkanlığı'nın her yıl bir konu seçtiğini anımsattı.

Müftü  Özkan,"Bizim ibarelerimiz değişik, ifade tarzımız değişik. Kimi Kürtçe konuşur, kimi Arapça, kimi Türkçe ama senin güzelliğin tek. Hepimiz Hazreti Peygamberin aşkıyla buraya geldik, Allah rızası için buraya geldik. İnşallah, Rabbimiz sevabımızı verir, beraberliğimizi daim eyler ve ebediyete kadar devam ettirir inşallah. Kur'an rahmettir, Peygamber rahmettir. Biz o rahmetten pay almaya geldik." şeklinde konuştu.

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur ise yaklaşık bir yıl önce yine bu kürsüde konuştuğunu ve o zaman Kürtçe bilmediğini belirterek, "Karşılıklı anlaşabilmemiz için konuşmamıza gerek yok. Kalpten kalbe, gönülden gönüle, gözden göze olan yollar bizim anlaşmamıza yetecektir. Fazladır kafidir" dedi.

Bir yıl içinde bundan daha fazlasını gördüğünü ve daha fazlasını bulduğunu ifade eden Kaymakam Adanur, tüm Cizre halkına   teşekkür ettikten sonra, "Ama bugün geldiğimiz noktada bütün bunları    görmek mutluluk verici. Sizlerin desteği ile sizlerin yaklaşım tarzıyla, sizlerin sahiplenmesiyle   bu yılki kutlu doğumu kutlarken   Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği tevhid, vahdet, birlik, bir araya gelmek, birbirini anlamak, kardeşlik ruhuyla bundan sonra belki bugün yaşadığımız sıkıntıların onda birini, binde birini, milyonda birini bile yaşamayız diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Kaymakam  Adanur sözlerine şöyle devam etti;

"O yüzden hepimize, bizlere ve sizlere ayrı ayrı birçok görevler düşüyor. Bunu sizler ziyadesiyle yerine getiriyorsunuz. Ben Cizre  Müftülüğümüzü tebrik ediyorum. Bugün de bu salonun dolu olması beni de ziyadesiyle mutlu etti. Bundan sonra da belki sadece kutlu doğumlara bırakmadan zaman zaman çeşitli vesilelerle bir araya gelmek birbirimizi anlama, kardeşlik bağlarımızı geliştirme adına faydalı olur diye düşünüyorum."

Kaymakam Adanur'un konuşmasının ardından Cizre   Müftülüğü İlahi Gurubu ve El Cezeri Kur`an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi. 

Programa konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe,ise Din ve İslamiyet düşmanları öncelikle ve özelikle evliya, mezhep imamlarımızı gözden çıkardıktan ve sıradanlaştırdıktan sonra Peygamber Efendimizin Hadisi Şeriflerini sıradanlaştırma yarışına girerek Allah Resulünün hadisini ve sünneti seniyesini kökten çıkararak ‘Kur`an bize yeter` demek suretiyle aslında daha sonra dönüp Kur`an-ı Kerim'de tarihsel bir metindir diyerek bunları ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.” dedi.  

"Bunu yapmaya kimsenin gücü yetmez ama tehlikenin farkında olmamız adına söylüyorum; Peygamber Efendimizin konumunu, dindeki yerini bizler oturup belirlemedik. Biz Peygamber Efendimize lütfen oturup bir araya gelmek suretiyle ‘Yahu şu Resulullaha bir makam biçelim` demedik Allah O`nun makamını belirledi ve Allah O'na ‘Sen Alemlere rahmetsin, Eğer beni seviyorsanız  Resullullaha tabi olmanız lazım` diye buyurdu. Allah O'na ‘Sen hiç bir zaman kendi kafandan konuşmuyorsun senin söylediğin nübüvvet çerçevesi içinde ilahi vizeli, ilahi müsaadeli ilahi damgalıdır` diyor. Dolayısıyla sünneti seniyyenin dinimizdeki yerini, ehemmiyetini sahih Hadisin dinmizdeki önemini hiçbir zaman unutmayalım bunlar dinin temelidir." ifadelerini kullandı.

Gökçe'nin konuşmasından sonra sahneye çıkan El Cezeri Kuran Kursu öğrencisi Selman Osal'ın şiri okuması ve Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz'ın duasıyla  program  sona erdi. (İLKHA)

 




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir