• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Hacı İsê köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Karpuzlu (Hacı İsê) köyünde, ‘Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hazreti Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Açık havada gerçekleşen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, mevlithanların okuduğu mevlit-i şerif ile devam etti.

Etkinliğe katılanların, başlarına kelime-i tevhidin yazılı olduğu bandajları bağlamaları ve seslendirilen ilahilere eşlik etmeleri dikkat çekti.

Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, Musab ve Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler, katılımcılara duygu  ve coşku dolu anlar yaşattı.

Kutlu Doğum etkinliğinde Kürtçe bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı, Kutlu Doğum etkinliğinde Allah ve resulünün adını zikretmek için toplandıklarını belirtti.

Şanlı, “ Belki birçoğumuz işini gücünü bıraktı da geldi. Allah sizin bu yaptıklarınızı zayi etmeyecek. Allah-u Teâlâ ayette buyuruyor, diyor ki, ‘Kim miskali zerre kadar hayır yaparsa karşılığını bulacak,  kim de zerre kadar şer işlerse karşılığını bulacak. Sizler de Kutlu Doğum programlarına iştirak ederek çok büyük sevaplar işliyorsunuz. Ahrette her bir azamız her bir uzvumuz bizim bu hayırlarımıza şahitlik edecektir.” dedi

“Allah resulü kadar vefakâr kimse yeryüzüne gelmemiştir”

Allah Resulü kadar vefakâr bir başka kimsenin yeryüzüne gelmediğini belirten Şanlı, “O (sav) Ahrette bizleri yalnız bırakmayacak. Allah Resulü bütün âlemlere rahmet olarak gönderildi. Bütün âlemlere rahmet olduğu gibi kadınlar için de rahmet idi. Allah resulü doğduğu zaman kadınlar hayvanlar gibi eşyalar gibi alınıp satılıyordu. Kocası öldüğünde miras hakkı yoktu. Kocası ölen kadının evlenmesi yasak idi. Kocası ölen kadının bir sene odasından dışarı çıkması yasak idi. hatta müşrikler kız çocuklarını diri diri toprağa gömerlerdi. Öyle ki kız çocuğu olan baba kendini saklardı, utancından  insanların arasına çıkmazdı.” İfadelerine yer verdi.

Ashabın, canını malını İslam uğruna feda ettiğini söyleyen Şanlı son olarak, “İşte o insanlar İslam ile şereflenip insanların en üstünlerinden oldular. Ashap canını malını İslam uğruna feda etmişken bizler, bu gün dünyaya dalmış durumdayız. Bizler evlatlarımızı İslam olsunlar diye değil, doktor öğretmen olsunlar diye yetiştiriyoruz.” şeklinde konuştu

Farklı mahalle ve beldelerden de insanların katıldığı etkinliğin sonunda gelen misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

;Program yapılan duanın ardından sona erdi. (Emrah Deniz-İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir