• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Emniyet Genel Müdürü Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temas ve incelemede bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Vali Hüseyin Aksoy'u İçkale Müze Kompleksindeki makamında ziyaret etti.

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz’e ziyaretinde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ünsal, Özel Harekât Daire Başkanı Turan Aksoy, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, Koordinasyon Daire Başkanı Şevket Taşdelen ile emniyet teşkilatından üst düzey yöneticiler eşlik etti.

İçkale Müzesi’ni Vali Aksoy ile beraber gezen Lekesiz, beraberindeki heyetle daha sonra İçkale’de bulunan valilik makamına geçti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Lekesiz, Diyarbakır’ın insanlığın ortak öyküsünün yaşandığı önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi.

Bölgede inceleme ziyaretlerinde bulunacaklarını dile getiren Lekesiz, şöyle konuştu: “Güvenlik bürokrasisiyle görüşmelerimiz olacak,  ihtiyaçlarını yerinde göreceğiz, çalışmalarına bakacağız. Türkiye 80 milyon nüfusuyla gökkuşağını andıran renkleriyle devraldığı mirası daha güçlü bir geleceğe aktarabilmek için tüm sosyal ve fiziki enerjisini heder etmeksizin, daha iyiye gitmek zorundadır.  Türkiye, bu medeniyet yürüyüşünü yaparken enerjisini heder etmek isteyen var. Terör örgütü bunlardan bir tanesidir. İnsanlarımızın günlük hayatını, sağlık hizmetini, eğitim hizmetini, ticari hayatını her anlamda hayatını allak bullak edecek çukurlar kazmak, barikatlar oluşturmak suretiyle insanımızın hayatını bir yandan zehir etmeye çalışıyor.  Biryandan da Türkiye’nin daha güçlü bir gelecek inşa edebilmesi için kendisine verilen görevi yerine getirip Türkiye’nin koşmasının önünde,  ayağında bir ağırlık teşkil ediyor. Türkiye tüm renkleriyle tüm desenleriyle birlik beraberlik içerisinde bunların da üstesinden gelecek ve güçlü medeniyet yolculuğuna devam edecek. Sur’da yapılan çalışmalar arkasından Sur’da hayatın normale dönmesine ilişkin Hükümetimizin yaptığı planlamalar, çalışmalar, kentsel dönüşüm, Diyarbakır’ın zenginliğine zenginlik güzelliğine güzellik katacaktır.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’den sonra Vali Hüseyin Aksoy, ziyaretlerinden dolayı Lekesiz’e teşekkür etti. (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir