• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Hilvan'da Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından "Hz Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Gençlik Merkezi salonunda saat 10.00'da başlayan programa konuşmacı olarak Yard. Doç. Dr Mustafa Genç katıldı.

Cihat Diler adlı öğrencinin Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, Kaymakam Ahmet Özay ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık birer selamlama konuşması yaptı.

Konuşmalardan sonra Hilvan Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Mehmet Sabri Çatır, şiirini okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan Yard. Doç. Dr Mustafa Genç, saygı, sevgi, sevaptan bahsederek, anne-babaya itaat edilmesi gerektiğini vurguladı. Genç, "Bu manzara yarın sevap hanemizde yüzümüzü güldürecek bir manzaradır." dedi.

Program, ilçe Kaymakamı Ahmet Özay’ın Yard. Doç. Dr Mustafa Genç’e verdiği hediye ile sona ererken, Müftülüğün düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavında birinci olan kız ve erkek öğrencilere hediyeleri verildi.

Öte yandan ilçede Hilvan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Okulu tarafından düzenlenen başka bir etkinlik ise Okul bahçesinde öğrenci ve velilerin katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte, öğrenciler şiir okuyup, hazırladıkları tiyatroyu sahnelediler. Etkinlik seslendirilen ilahilerle son buldu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir