• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Nizip DBP Eş Başkanı gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Nizip merkezli Şanlıurfa ilini de kapsayan iki ayrı operasyonla PKK’ye yönelik düzenlenen baskında Abdullah Öcalan'ın kuzeni ile Nizip DBP İlçe Eş Başkanının da bulunduğu 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamanın devamında,  “PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda, internet ortamında sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütünün talimatları doğrultusunda, örgütün propagandasını yaparak, övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan, meşru göstermeye çalışan, halkı kin, nefret ve şiddete yönlendiren,  güvenlik güçlerini hedef gösteren, Cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarına hakaret eden örgüt mensupları yakalanmıştır.” denildi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; bir  adet av tüfeği ve bu tüfeğe ait 30 adet fişek ve 66 adet tabanca fişeği bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, 750 kök hint keneviri, dijital materyaller ve EYP yapımında kullanılan malzemeler ile havai fişek rampası Fethullah Gülen'in yazmış olduğu kitaplar ve PKK/KCK içerikli kitap ve dergiler, bez parçaları vb. örgütsel dokümanlara el konulduğu bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir