• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Lise öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenciler tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğe sivil toplum kuruluşları, öğrenci, öğretmen, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Özcan Günel`in sunuculuğunu yaptığı program Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Seyfettin Ay`ın açılış konuşmasıyla başladı.

Hz. Muhammed`i anlamak ve öğrenmek için Kutlu Doğum etkinliklerin birer vesile olması gerektiğini söyleyen Ay, “Yaşadığımız bölgede içerisinde bulunduğumuz zaman diliminde bir kez daha ortaya çıktı ki, peygamberimizi anlamak ve yaşamak için Kutlu Doğum bir fırsattır.” dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık, Hz Muhammed'in her yönüyle tanınması gerektiğine dikkat çekti.

Şık, “Nisan ayı, yağmuru hatırlatır. Yağmur ise rahmeti o rahmet sensin ya Resulullah. Medine`de ensar ve muhaciri dili, dini farklı olsa da İslam çatısı altında kardeş yapan sensin ya Resulullah.  Hasretinle yanan gözler, kalpler, diller var Ya Resulullah. Şu an Asr-ı Saadet yok, Asr-ı şekabet var. Anarşi, kavga var, neden bu hale geldik, bunun hesabını yapmak gerekiyor.” diye konuştu.

Kelime-i tevhidi bir ağaca benzeten Şık, bu ağacın kökü yerde dalları ise göklere ulaştığını belirterek, "İslam diyarında adalet, hukuk ve eşitlik var. Allah buyuruyor, ‘Ey müminler o selam diyarına girin` fitneye fesada, belaya, çaresizliğe düşerek şeytana uymayın. Tevhit ise Allah`tan başka her şeyi reddetmek, ondan başka kimseye boyun eğmemektir. Kininden, kibrinden, arzu ve heveslerinden vazgeçmektir.” şeklinde konuştu.

Anadolu İmam Hatip Lisesinin kız öğrenci grubunun seslendirdiği ilahiler etkinliğe renk kattı. Daha sonra etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen İlahiyatçı Yunus Emiroğlu, Allah'ın bizden razı olması için Hz Muhammed'e benzememiz gerektiğini söyledi.

Hz. Muhammed`in hayatın her alanına müdahale ettiğini ifade eden Emiroğlu, “O tırnaklarımıza kadar müdahale etmiştir. Tırnaklarımıza kadar ona benzemeliyiz. Allah`ın bizden razı olmasını istiyorsak Peygamberine benzemeliyiz. Çok çalışmalıyız. Asrımızın büyük sorunlarından biri cehalettir. Mücadele vermeliyiz. Elhamdülillah, bugün yüzbinlerce insan siyer sınavına giriyor, salavatlar gönderiyor. Peygamberimiz gençlere büyük önem vermiştir. Batı medeniyeti gençlerimize tembelliği ve ahlaki yozlaşmayı aşıladı. Gençlerimiz pasifize edilmeye çalışıldı. Oysaki Hz. Ali daha 10 yaşında iman etmiş ve ölümü göze almıştı.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Cizre Botan Grubu'ndan Derviş Madsor ve Yakup Çiftçi katılımcılara seslendirdikleri ilahilerle coşturdu. Hz. Muhammed`e yazılan bir mektup imam hatip lisesi kız öğrencisi tarafından okundu. Son olarak okunan Mevlid-i şerif ve yapılan dua ile etkinlik sona erdi. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel-İLKHA) 
















































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir