• DOLAR 32.5
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2494.013
  • ...
Van Peygamber Sevdalıları basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir kahvaltı salonunda yerel ve ulusal basınla bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü, 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed (sav)' temasıyla 24 Nisan Pazar günü düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliğinin ayrıntılarını basınla paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü`nün düzenlediği basın toplantısına Platform Koordinatörü Recep Karabulak'un yanı sıra, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan ile STK temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında ilk olarak konuşan İTTİHAD Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, “Resulullah'ı (sav) anlatmak, bırakın bir saati, iki saati, bir günü, 1400 yıldır anlatılıyor ve hala da anlatılanlar bitmemiş ve kıyamete kadar da devam edecektir. Her asır kendine göre Hz. Resulullah'ı tanımıştır. Her asırda da ümmet Hz. Resulullah`ın ahlakına, önderliğine ve getirdiği davaya muhtaçtır." dedi.

Ümmetin sahabelerin arasındaki kardeşliği aradığını ifade eden Molla Ali Arslan, "Allah`u Teâlâ`nın bizler için gönderdiği Kur`an sadece mezarlıklarda okutulsun ve yahut Ramazanda hatimler indirilsin diye inmemiştir. Biz İslam`ın izzetine, İslam`ın kuvvetine sarılmadık.” diyerek Müslümanların yaşadığı sıkıntının neden kaynaklandığına işaret etti.

Son olarak çalışan gazetecilere seslenen Arslan, şu ifadeleri kullandı; “Çalışın! Bu ümmetin kurtuluşu için kim bir tuğla bırakırsa kıyamet gününde elbette ki yüzü ak olarak Allah`u Teâlâ`nın huzuruna gidecektir. Ama unutmayalım ki bölgemizin âlimleri, yazarları, çizerleri, hocaları, memurları, amirleri ve yöneticileri eğer ümmetin ıslahı için, ümmetin birliği için, ümmetin kardeşliği için çalışmasalar yarın kıyamet gününde bu çarşı sokaklarda yanlış yapıp,  gezen insanların hesabını verecekler.” şeklinde konuştu.

“Peygamber Efendimiz (sav)`i anlatan için hiçbir etkinliği küçük görmüyoruz”

Daha sonra konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü Recep Karabulak ise “Malumunuz biz 10 yıldır Peygamber Sevdalıları Platformu olarak etkinlikler yapıyoruz. Hamdolsun şu an Türkiye`de Karadeniz dâhil olmak üzere coğrafyamızın birçok noktasında 300`den fazla etkinliğimiz var. Peygamber Efendimiz`i (sav) anlatan için hiçbir etkinliği küçük görmüyoruz. Nitekim bu etkinlikler kapsamında bizler 3 Nisan itibariyle Van`da etkinliklerimize başladık. 3 Nisan`da Canik Mahallesi`nde başladık ve nasip ise 7 Mayısa kadar devam edecek. Kutlu doğum haftası artık haftalara sığmayarak, Kutlu Doğum ayı oldu. Nasip ise bu ayı da aşarak, ayları geçecektir inşallah.” dedi.

Van genelinde düzenleyecekleri etkinliklerin detaylarını aktaran Karabulak, son olarak şunları söyledi: “Çoğu ilçelerimizde, mahallelerde ve beldelerde oluyor. 23 Nisan Erciş ilçe stadyumunda olacak, final etkinlik dediğimiz Van etkinliğini de 24 Nisan Pazar Günü Kültür Sarayı Kavşağı`nda tertipleyeceğiz. Nasip olursa yine stand açıp halkı programlarımıza davet edeceğiz. Yol afişlerimiz, cam afişlerimiz şehrin çeşitli yerlerinde bugün itibariyle görülecektir. Bunlar ile beraber servislerimizle de çalıştık, servis noktalarımıza afişler bıraktık. Bizler bu ayı Peygamber Efendimizle ilgili ne kadar çok noktaya ulaştırabilirsek hesabıyla birçok çalışma yapıyoruz. Bizler hiçbir etkinliğimizde hiçbir siyasi partinin, hiçbir etniklerin rengini taşımama adına tek bayrak olan kelime-i tevhit bayrağını taşıyoruz. Bu etkinlikler herkese mal olsun niyetiyle yapılan bir çalışmadır. Malumunuz bölgemizde sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ve bu sıkıntıları aşma adına ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed` diye bir temamız var.” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı programı basın mensuplarına Kutlu Doğum münasebetiyle gül dağıtıldıktan sonra son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir