• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Pazaryolu'nda Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum Pazaryolu İlçe Müftülüğü tarafından 75. Yıl Y.B.O Konferans Salonu’nda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Halkın yoğun katılım gösterdiği programa, ilçe Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.  

İlçe vaizi Abdüssamet Arslan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan program, ilçe Müftüsü Yusuf Ceylan’ın açılış konuşması ve Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Zeki Koçak’ın verdiği konferansla devam etti.

Programın ikinci kısmını, 75. Yıl Y.B.O öğrencilerinin ilahi dinletileri, din görevlilerinin okuduğu kısa sureler ve Merkez Camii İmam-Hatibi Ali Nuhoğlu’nun yaptığı 1001 Hatim duası oluşturdu.

Düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler veren ilçe Müftüsü Yusuf Ceylan, gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programları ile Pazaryolu ilçesinde din hizmetleri sahasında çok güzel bir hizmet farklılığına da imza attıklarını belirtti.

Ceylan, “Din hizmetlerini daha geniş halk kitlelerine ulaştırabilmek için Kutlu Doğum Haftası kutlamalarını planladık. Halkımızın programlarımıza göstermiş olduğu yoğun ilgi ve alakadan anladık ki bu programları düzenlemekle isabet etmişiz. Hizmeti halkımızın ayağına götürmek düsturuyla yola koyulan ve büyük fedakârlıklar gösteren din görevlilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Programlarımıza genci, yaşlısı, kadını, erkeği ve çocuğuyla uzun mesafeler kat ederek katılan ve Hz. Peygamber'i anmak için adeta seferberlik ilan eden Peygamber sevdalısı duyarlı ve vefakâr halkımıza müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu hizmetlerimiz, farklı platformlarda daha geniş yelpazelerle gerçekleştirilmeye devam edecektir.” dedi.

Program sonunda etkinlikten duydukları memnuniyeti bildiren vatandaşlar, gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programları vesilesiyle çok farklı duygular yaşadıklarını ifade ederek, bu programda emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Benzeri programların Hz. Muhammed’i anmaya aracı olmasıyla beraber, muhabbet ve kaynaşmanın hâsıl olmasına ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olduğunu belirttiler.

Kutlu Doğum Programı; dağıtılan gül, kitap, hadis kartelası, dergi dağıtımı ile son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir