• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Batmanlı çiftçiler DEDAŞ ile anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlı çiftçiler, tarımsal sulamada kullanılan enerjinin kayıt altına alınması, çiftçiye sağlıklı ve kesintisiz enerji sağlanması konusunda Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü ile anlaşmaya vardı. Batman Merkez, Kozluk ve Beşiri ilçeleri ile Balpınar beldesindeki çiftçilerin kullandığı trafolara sayaç takılmaya başlandı.

Çiftçileri ziyaret eden Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, çiftçilerin sağlıklı ve kesintisiz enerji konusundaki olabilir taleplerinin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini söyledi. 

Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç, Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Mehmet Çiftçi ve Tesis İşletme Yöneticisi Hüseyin Argunhan ile birlikte Balpınar beldesindeki çiftçileri ziyaret eden Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, yaz aylarında elektrik kesintilerinin minimum seviyeye inmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Burada bir konuşma yapan İl Müdürü Faruk İşlek, “Çiftçilerimizin sıkıntılarını ve yaşanan gelişmeleri göz önüne alan şirketimiz çiftçilerimizin lehine bir kampanya düzenledi. Batmanlı çiftçilerimiz kampanyaya destek vererek, uygun fiyata enerji alma konusunda sözleşme imzaladı. Çiftçilerimiz bu yaz inşallah elektrik sorunu yaşamayacaklar.” dedi.

İşlek, tarımsal sulamada kullanılan trafolara sayaç takılması ile kayıt dışı elektrik oranında büyük düşüş yaşanacağını, buna karşın çiftçilerin trafolarını besleyen hat ve panoların yenileneceğini, gerekli yerlere trafo kurulacağını ve böylelikle kesintilerin minimum seviyeye düşmesi için gerekli adımları atacaklarını aktardı.

Sayaç takılması nedeniyle yaşanan elektrik israfında da büyük düşüş beklediklerini anlatan İşlek,  hem çiftçilerin, hem Dicle Elektrik Dağıtım hem de ülkenin bundan kazanç sağlayacağını sözlerine ekledi.

Batmanlı çiftçiler, şirketin düzenlediği sayaç takma kampanyasını olumlu bulduklarını ifade ettiler. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir