• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Merkel`den Türkiye`ye sokulmayan Alman gazeteci açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün Türkiye`nin ülkeye girişine izin vermediği Alman gazeteci konusunda konuştu. Merkel, ARD Kahire Büro Şefi Volker Schwenck`in İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan geri gönderilmesini biraz endişeyle takip ettiklerini söyledi.

Alman Dışişleri Bakanlığı`nın gerekli tüm kurumlarla temas içerisinde olduğunu kaydeden Merkel, Alman gazetecinin Türkiye`de yeniden çalışabilmesi için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Merkel, “Hükümet olarak tabi ki biraz endişeyle bakıyoruz“ ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de Alman gazetecinin Türkiye`ye sokulmamasını eleştirdi. Fas ziyareti sırasında konu hakkında konuşan Gabriel, durumu “Sorunlu bir olayın ötesinde“ diye nitelendirmiş ve ”Umarım Türk hükümeti bu hatayı hızlıca düzeltir ve sınırdışı etmez” ifadelerini kullanmıştı.

Alman devlet televizyonu ARD muhabiri Volker Schwenck, Suriyeli sığınmacılarla ilgili haber yapmak üzere bugün geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak sınır dışı edilmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir