• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Tayfur: O`nun yolunda gidersek Asr-ı Saadeti yaşarız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Artuklu Düşünce Topluluğu “Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)” teması ile Kutlu Doğum programı düzenledi. Artuklu Üniversitesi Rektörlük Binası Vali Kılıçlar Salonu`nda yapılan programa halk yoğun ilgi gösterdi.

Kızıltepe Ulu Camii imam-hatibinin okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) Genel Başkanı Fesih Memiş`in selamlama konuşmasıyla devam etti.

“O`nun nuru, kâinatın özü ve mayasıdır”

Yaptığı selamlama konuşmasında Hz. Muhammed`in (s.a.v) bütün insanlık için hidayet kaynağı olduğuna değinen Memiş, “Ne mutlu bu hidayet rehberini tanıyan ve onun yolundan gidenlere. Bu rehberi tanımayan ve O`nun (s.a.v) hidayetiyle kurtulamayanlara da yazıklar olsun. Hz. Muhammed`in (s.a.v) nuru, kâinatın özü ve mayasıdır. Bugün İslam âleminin içinde bulunduğu acı durumu gördüğümüzde, O`nun (s.a.v) âlemlere rahmet olarak gönderilişini daha iyi idrak ediyoruz.” dedi.

Selamlama konuşmasının ardından program Âlimler ve Medreseler Birliği Üyesi Molla Osman Tayfur`un konuşmasıyla devam etti.

“O`nun çatısı altında birleşmemiz gerekir”

Peygamberimizin (s.a.v) çatısı altında birleşilmesi gerektiğine değinen Tayfur, “Ümmet olarak Peygamberimizin (s.a.v) çatısı altında birleşmemiz gerekir. Adalet içerisinde nasıl bir gelecek tayin edeceğimizi Hz. Muhammed (s.a.v) ve Sahabelerin hayatından öğrenebiliriz. Dolayısıyla insanlar hak ile olan bir birliktelik içerisinde olurlarsa bu dünya hayatını adaletle geçirebilirler. Böyle yaptığı vakit ikinci bir hayatı olan ahiret hayatını da kurtarmış olur. Bize düşen Rabbimizden Hz. Muhammed`in (s.a.v) yolundan ayrılmama duasında bulunmaktır.” dedi.

“Yolunda gidersek Asr-ı Saadeti yaşarız”

Konuşmasının devamında kurtuluşun Hz. Muhammed`in (s.a.v) yolundan gidilmekle mümkün olabileceğini dile getiren Tayfur, “Bizler insanlık olarak özellikle de Müslümanlar olarak Allah Resulünün yolundan gidersek, geçmişte olduğu gibi Asr-ı Saadet dönemin yaşayabiliriz. Şeytan ve dostları bu hakikati bildiği için Müslümanların arasına sürekli ihtilaf ve tefrika tohumları ekmişlerdir. Bu tefrikalar üzerine zulüm sarayları inşa etmişlerdir. Geçmişte olduğu gibi Firavunlar ve Nemrutlar da insanların tefrikalarından faydalanıp zulüm sarayları kurmuşlardır. Burada dikkat etmemiz gereken günümüz firavunlarına karşı dikkatli olmaktır. Eğer dikkat etmezsek Firavunlar geçmişte olduğu gibi bizim kaynaklarımız üzerine saraylar inşa edeler.” diye konuştu.

“İnsanları ihtilafa ve tefrikaya düşürdüler”

Yaptığı konuşmanın bitiminde aynı Müslüman gruplar içerisinde dahi ihtilaflar olduğuna değinen Tayfur, “Bizleri mezhepsel olarak ihtilafa düşürdükleri yetmediği gibi aynı mezhebe tabi insanları da ihtilafa ve tefrikaya düşürdüler. Bunun için geçmişteki sayıları az olan mustazaflar Peygamberimizin (s.a.v) etrafında nasıl toplanmışsa bizler de ümmet olarak yekvücut olmak zorundayız. Bu durumda sayının azlığına bakılmaksızın birlik içerisinde olmalıyız.” Dedi.

İlahi ve ezgiler seslendirildi, şiir okundu

Konuşmanın ardından program Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Ezgilerin ardından Muhammed Arasan ile Recep Fidancı “Sen olmasaydın” adlı şiiri okudular.

Yapılan duanın ardından program sona erdi. (M. Salih Keskin-Mahsum Tunç/İLKHA)


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir