• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kaynarca köyünde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilciliği tarafından Kızıltepe'ye bağlı Kaynarca Mahallesi'nde (Tollık köyü) Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Dün akşam yatsı namazından sonra,  Kaynarca Mahallesi'nde genç, yaşlı, kadın ve çocuklar, Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için programın yapılacağı caminin ön tarafında bulanan alana akın etti.

Etkinliğe gelenlere gül suyu ile şeker ikram edildi. Program Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe Temsilcisi Nurettin Geşgin`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra sahne alan Kızıltepe İlahi Grubu ile Ensar İlahi Grubu sanatçıları Mehmet Sıddık Aydın ve Yılmaz Budak Hz Muhammed'i (s.a.v) konu alan ilahiler seslendirmeleriyle devam etti. İlahilerin ardından Mewlid-i şerif okundu.

Okunan Mevlid-i şerifin ardından günün anlam ve önemi ile ilgili Kürtçe bir konuşma yapan Abidin Er, Müslümanlar Hz Muhammed'in yolundan çıktıkları için İslam alemi büyük musibetlerle cezalandırıldığını söyledi.

Er, "Bugün İslam âleminin bu duruma gelmesi Peygamber efendimizin yolundan uzaklaşması  ve bize getirdiği saatten uzak kaldığımızdan dolayıdır. Günahlar içinde gark olmuşuz ve küfür ehline tabi olduğumuzdan dolayı İslam âleminde büyük musibet cezaları görüyoruz. Çünkü Resulüllah hadisi şeriflerle bize işaret ediyor. 'Müslümanlar Allah ve Resulünün yolundan uzaklaşırsa üzerlerine zillet gelir.' Allah`u Teâla Peygamber Efendimizin nuruyla bize dünyada huzur, ahirette ise şefaatçi kılsın inşallah." duasında bulundu.

Programda bir konuşma yapan İsmail Çevik ise Hz Muhammed'in insanlar arasında kardeşlik, birlik ile beraberliği tesisi ettiğini ve kadınların pazarlarda satılmasını önlediğini ifade etti.   

Allah ve Resulünü tanımayan yolunu ve sürdürmeyen neslin cehenneme odun olacağını söyleyen Çevik, "Hz. Muhammed`e (s.a.v) Peygamberlik gelmeden önce içerisinde bulunduğu topluluk kızlarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Bugün bir kıyaslama yaparsak o günün zalimleri çocuklarını toprağa gömdüklerinde o çocuklar masum oldukları için cennete gidecekler ama bugün bizler toplum olarak kızlarımızı Allah`ın bizden istediği şekilde ahlak ve terbiye vermesek büyüdükten sonra Allah ve Resulünü tanımazlarsa cehenneme odun olurlar. Hz. Muhammed (s.a.v) insanlar arasında öyle bir kardeşlik tahsis etti ki, o çirkef hayattan yani kadın ve erkekler pazarlarda satılıyordu onları bundan kurtardı. O toplum nasıl değişti, onlara nasıl Allah birdir ona itaat edin denildiğinde; onlar hemen ‘işittik ve itaat ettik` dediler. Biz şimdiden kendi hazırlığımızı yapalım bizi Allah`ın ve Resulünün rızasına ulaştıracak ve cehennemden uzaklaştıracak yolları birbirimize gösterelim." tavsiyesinde bulundu.

Program sanatçıların seslendirdiği ilahilerin ardından, Mehmet Ali Büyük Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 


























































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir