• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Ortaokula başlayan her öğrencinin spor yeteneği belirlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokolle gelecek ders yılı başından itibaren 5'inci sınıf öğrencilerinin tümünün spor alanında yetenek taramasından geçirileceğini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Avcı, MEB Başöğretmen Salonu'nda, iki bakanlığın işbirliğini içeren protokolün imza töreninde bir araya geldi.

Öğrenciler spor alanında yetenek taramasından geçirilecek
Protokolle, 4+4+4 düzenlemesinin en temel hedeflerinden biri olan her çocuğun özel yetenek ve eğilimlerinin olabildiğince erken yaşta teşhis edilip, ona uygun özel eğitim programlarına kavuşturulmasıyla Türkiye'nin, çocukların ve gençlerin çok kazançlı çıkacağına işaret eden Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Bu protokol gereğince çocuklarımız, olabildiğince genç bir yaşta, 5'inci sınıfta başlıyoruz ama inşallah uygulamaların sonuçlarına göre bunu daha küçük sınıflara da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bugüne kadar zaten rutin olarak yapmakta olduğu taramalara ilave olarak bütün çocuklarımız sportif yetenekleri, tercih ve hevesleri bakımından her yıl düzenli taramalardan geçirilecekler. Her çocuğumuz kendi yeteneğine göre en az bir spor alanında yönlendirilecek ve özel eğitimlere tabi tutulabilecek. Böylece önümüzdeki 8 yıl içinde her çocuğumuzun kendine uygun spor alanında sporcu lisansı alacak düzeyde bir eğitimden geçmesini hedefliyoruz."

Kültürel ve sanatsal yetenekler de belirlenecek
Bakan Avcı, 4+4+4 düzenlemesinin temel ilkeleri arasında, çocukların sadece spor alanında değil, kültürel ve sanatsal alanda da eğilimlerinin, özelliklerinin olabildiğince erken yaşta teşhis edilip ona göre yönlendirilmeleri ve kulvarlar açılması olduğunu vurguladı.

"Lisanslı sporcu sayısının artmasına katkı verecek"
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da konuşmasında, Türkiye'de lisanslı sporcu sayısında 14 yılda 20 kat artış olduğunu belirterek, "Nüfusu 79 milyona yaklaşan Türkiyemizin lisanslı sporcu sayısının çok daha fazla olması gerekiyor. Bu yaptığımız çalışma inanıyorum ki buna büyük destek verecek. 5'inci sınıfta MEB'in uhdesinde beraberce yapacağımız taramalarla öğrencilerin hangi kabiliyetleri öne çıkıyorsa bu konuda onlara destek olacağız" diye konuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir