• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Koruculardan Anayasa Mahkemesi'ne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Anayasa Mahkemesi'nin köy korucuları hakkında aldığı olumsuz karara büyük tepki göstererek alınan kararın etnik bir karar olduğunu iddia etti.

Anayasa Mahkemesi'nin köy korucularının sigortasız çalıştırılmasının uygun olduğuna dair karar almasına adeta isyan eden Anadolu   Sözen, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar bölgesel ve etnik bir karardır. Biz korucular, Arap, Zaza ya da Kürt olmasaydık, Anayasa mahkemesi böyle bir karar almazdı. Karadenizli, Trabzonlu 30 yıl sigortasız çalıştırılabilir mi? " diyerek tepki gösterdi.

"30 yıldır sigortasız çalışıyoruz"

30 yıldan beri köy korucularının devletin bünyesinde sigortasız çalıştırıldıklarına dikkat çeken Sözen, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun dahi ihbarlarını kabul etmediğine dikkat çekerek, kendi prensiplerine aykırı olarak koruculara üçüncü sınıf muamele yaptıklarını ileri sürdü.

Paralelci hâkimlere de yüklenen Sözen, PKK'li kişilerin de bazı hâkimler tarafından serbest bırakıldığını ve arkadaşlarından bazılarının da hâkim tarafından serbest bırakılan kişilerce öldürüldüğünü söyledi.

"Anayasa mahkemesi devletin aleyhine çalışmaktadır"

Anayasa Mahkemesi'nin devlet ile korucuları karşı karşıya getirmeye çalıştığını öne süren Sözen, "Anayasa Mahkemesi başkan ve üyeleri, bize sigorta konusunda davayı kazanacağımızın kesin olduğunu söylemişti. Alınan bu karar ile ancak ikiyüzlülüklerini tüm dünyaya gösterdiler. Bizler bu kararın temyizini Anayasa Mahkemesi'ne götürüyoruz. Anayasa Mahkemesi ikiyüzlülük yapıyor.  Bir camiayı sigortasız çalıştırmak, geçici statüyle çalıştırmak olacak iş mi? Birileri deri koltuklarda otururken, birilerinin de çocukları yetim kalıyor. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir