• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
“Gelin birlik olalım, Tevhit ve vahdet etrafında birleşelim”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl gerek Diyanet İşleri Başkanlığının,  gerekse sivil toplum kuruluşlarının birçok etkinlik düzenlediğini söyleyen Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen,  ‘Gelin birlik olalım tevhit ve vahdet etrafında birleşelim`  temalı kutlu doğum etkinliğine tüm halkı davet etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in Cuma günü Diyarbakır`a geleceğini söyleyen Müftü İşliyen, Ulu Camide vereceği Cuma hutbesinin ardından Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda saat 14. 30`daki etkinliğe geçeceğini belirtti.

Bu yıl yapılmış olan Kutlu Doğum etkinliklerin sonuncusunun Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda gerçekleşeceğine dikkat çeken İşliyen, “Bu yılki Kutlu Doğum programlarının teması ‘Gelin Birlik Olalım, Tevhit ve Vahdet`  olduğundan, bu vahdetimizi Diyarbakırlı hemşerimizle beraber yeniden başkanımızın iştirakiyle gerçekleştireceğiz.” dedi.

Etkinliklerin pek çoğuna bizzat katılma imkânı bulduğunu söyleyen İşliyen,  “Her gittiğimiz yerde salonlar, meydanlar, stadyumlar ve kapalı spor salonları hınca hınç doluydu.  İnsanlar Peygamber sevgisiyle bir araya geliyorlar.” şeklinde konuştu.

Allah`tan bu sevgin dillerde ve kitap sayfalarında kalmamasını temenni ettiğini ve hayatlarına yansımasını istediğini söyleyen İşliyen şu şekilde konuştu:  “Hakikaten Allah`tan başka yaratıcının olmamasına inanan insanlar, toplumda da bir ve yekvücut olmayı başarsınlar.  İnsanlar nefretten kinden ve öfkeden kurtulsun. Onun yerine yüreklerimiz sevgi muhabbet ve kardeşlik duygularıyla dolsun.

İşliyen son olarak herkesin tevhit etrafında birleşmesi gerektiğine vurgu yaparak, Cuma günü saat 14. 30`daki Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek olan etkinliğe bölgedeki ve Diyarbakır`daki kardeşlerini davet ettiğini söyledi.  (Yunus Sırat/M Sıdık Bilge -İLKHA)

 






 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir