• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Bismil Müftülüğünden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil`deki bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, Bismil`deki kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat: 14.30`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, ilahilerin söylendirilmesiyle devam etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Bismil İlçe Müftüsü Vekili Ahmet Kalkan, halka birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “ Bizler bugün Peygamber Efendimize kardeşler topluluğu olabildik mi? O`na layık olabilmek için gelin birlik olalım, bir birimize selam verirken mezhebin ne senin, geçmişin nedir diye sormadan bir birimizin gözünü içine sadece insan olduğumuz için muhabbetle bakalım. İnsan olduğumuz için sevgiyle kucaklaşalım. Düşüncesi , siyaseti ne olursa olsun insanlara saygı gösterelim. Her insanda eşrefi mahlûkat olmanın yansıması vardır. Bizimle en zıt düşüncede bile olsa, dün bize karşı savaşmış bile olsa, her insanda biz Allah`ın yaratılış mucizesini ve esmasını görerek saygı duymamız lazım. “ dedi.

İlçe Müftü  Vekili konuşmasından sonra etkinlik okunan Kürtçe kasideyle devam etti.

Misafir konuşmacı olarak programa katılan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, yaptığı konuşmada, kardeşliğe vurgu yaparak insanların bir birini vurmadan kardeşçe yaşaması gerektiğini belirterek,   “Yarın Allah`ın, meleklerin ve müminlerin selamlarına muhatap olabilmek için bugünden selam topluluğu oluşturmak durumdayız. İman etmeyi kabul ettiğimizi söylediğimiz İslam, hayatımıza barış, selamet ve güzellik olarak yansımalı. Allah`ın isimlerinden bir tanesi de selamdır. Allah barışı yayar. Allah`ın Resulü sevgi, şefkat, rahmet ve merhamet insanıdır .Çocukları sever, onlarla oynardı. Hz. Muhammed, ‘Bir Müslüman eşinin yüzüne sevgiyle baksa Allah onlar merhamet eder.` der. Hz. Muhammed evlere, sokaklara ve komşular arasında sevgi ve şefkat ekiyordu.” şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed`in ümmetinin bir birini öldürür hale geldiğini söyleyen Diyarbakır İl Müftüsü İşleyen, ”Böyleyken ne oldu da her tarafa sevgiyle, şefkatle, merhametle muamele etmeyi bir prensip haline getiren alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed`in (sav) ümmetinin çocukları bir birilerin arkasında bomba koyup ellerine döner bıçakları, palaları alıp bir birilerinin boğazını keserken Allahu Ekber  der, ölen de öldüren de Allahu Ekber der hale geldiler. Ne oldu bize, neyi kaybettik? Biz selam toplumu olmamız gerekirken, yola çıkacağımız zaman, aman geç olmasın, aman güneş batmadan Diyarbakır`a varalım yolda kimin ne patlatacağı endişesiyle gidiyoruz her gün. Ne oldu ki şefkat merhamet Peygamberi Muhammed (sav) adını taşıyan Ahmetler, Mehmetler, Muhammedler, Mustafalar yüklemiş oldukları tankerle 8 tonluk bombayı bir binanın önüne patlatıp ta öldürdükleri insanların sayısından keyif aldı hale geldiler. Peygamberimizin hayatını hayatımıza yansıtmadıkça evlerimize, komşularımıza, tarlamıza, bahçemize, iş yerlerimize getirmedikçe problemlerimizin çözülmeyeceğinden emin olunuz.” dedi.

Etkinlik okunan şiir ve seslendirilen ilahiler ile devam ederken, Siyer sınavında dereceye giren ve umre ödülü kazanan 3 öğrenci İl Müftüsü tarafından tebrik edildi. Dereceye giren diğer öğrencilere hediyeleri verildikten sonra, yapılan dua ile etkinlik sona erdi.  (İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir