• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Ebu Merzuk: Filistin Halkı Güven ve Huzur Görmeden İşgal Rejimi Görmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21 Siyonist`in yaralanmasıyla sonuçlanan Kudüs eylemini tebrik eden Filistin direniş grupları, eylemin işgalcinin sürdürdüğü cinayetlerin ve infazların doğal bir sonucu olduğunu belirterek, daha çok eylem yapılması çağrısında bulundular.

Facebook üzerinden dün akşam meydana gelen feda eylemini değerlendiren Hamas Siyasi Birim üyesi Musa Ebu Merzuk “bu eylem Filistin topraklarını gasp edenlere, bu toprakları işgal edenlere ve bu topraklara yerleşenlere ciddi bir mesajdır. Direnişçiler Siyonistlere ‘halkımız güven ve huzur görmedikçe siz de görmeyeceksiniz` mesajını verdi. Zulüm asla devam etmez. Hak ise eninde sonunda üstün gelecektir. Zafer günü ise oldukça yakındır” dedi.

Hamas sözcülerinden Husam Bedran ise, eylemin direnişin işgalciyi şok edecek eylemlere hazırlık yaptığını gösteren ilk müjdeli eylem olduğunu söyledi.

Feda eylemini tebrik eden Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), eylemin uygun zamanda ve uygun mekânda meydana gelen nitelikli bir eylem olduğunu belirtti.

FHKC konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “eylem işgalcinin intifadayı bitirdiğine ve eylemleri demir yumrukla engelleyebileceğine dair yaptığı açıklamaların yalan olduğunu ortaya koydu” ifadesini kullandı.

İşgal ordusu kullandığı sert yöntemler neticesinde eylemlerin Nisan ayında azaldığını iddia etmişti.

Halk Cephesi ise yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen eylemin Kudüs`ü her taraftan kuşattığını ve kontrol altına aldığını iddia eden işgal rejiminin güvenlik sistemine de bir darbe olduğunu ifade etti.

Filistin`de faaliyet gösteren Halk Direniş Hareketi de eylemi tebrik etti.

Hareketin liderlerinden Heysem El-Eşkar yaptığı açıklamada, Kudüs`te meydana gelen kahramanca feda eyleminin Filistin halkına yönelik sürekli katliamlar yapan, sokak ortasında cinayetler işleyen işgal rejimine karşı doğal bir tepki olduğunu belirterek, direniş güçlerinden düşmanı ve yerleşimcileri sarsacak yeni eylemler yapmalarını istedi.

Diğer taraftan eylemi tebrik eden Fetih`in askeri kanadı El-Aksa Tugaylarına bağlı El-Amudi Alayı da, eylemin istişhad eylemleri için yaptıkları çağrının bir sonucu olduğunu belirterek,  mensuplarından Batı Yaka ve Kudüs`te seferberlik ilan etmelerini ve düşmanla temas noktalarında eldeki bütün imkânlarını kullanarak çatışmalarını istedi.

 Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir