• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Kutlu Doğum etkinlikleri kardeşliği tesis ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep`in merkez Göksüncük köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği sonrası duygularını paylaşan köy halkı, köylerinde böyle coşku dolu bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı çok sevindiklerini dile getirdiler.

Kutlu Doğum etkinliği sonrası İLKHA`ya konuşan Göksüncük köyü Cami İmam Hatibi Murat Çevik, köy Muhtarı Ahmet Sarıoğlu ve köy sakinleri, Kutlu Doğum etkinliklerinin kardeşliği tesis eden en güzel etkinlikler olduğunu söyledi.

Nisan ayı denilince akla artık Hz. Muhammed`in dünyaya teşrifinin geldiğini ve Kutlu Doğum haftasının artık Kutlu Doğum ayına dönüştüğünü söyleyen Göksüncük köyü Cami İmam Hatibi Murat Çevik, önümüzdeki yıllarda bu sevginin bütün bir yılı kapsayacağını belirtti.

Çevik, “Kardeşliğe, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulan bir zamanda yaşıyoruz. Bugün Suriye`de, Irak`ta ve son yıllarda da ülkemizde özellikle Türkiye`de kardeşliği ortadan kaldıracak senaryolar yapılıyor. Bu dönemde vahdet ve kardeşliğin gündeme getirilmesi bizi mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum Haftası`nın daha önce bir haftada kutlandığını, fakat artık Nisan ayı boyunca programlar düzenlenmeye başladığını belirten Çevik, “Nisan ayı denilince eskiden böyle Allah`ın rahmeti ve bereketi olan yağmur yağardı. Son yıllarda Nisan ayı artık geldiği zaman Peygamber Efendimizin anıldığı etkinlikler gerçekleşiyor. İşte bugün Peygamber Sevdalıları Platformu burada bir program düzenledi. Güzel bir program oldu, köy halkı da bunu beğendi. İnşallah böyle programlar devam eder. Kutlu Doğum Haftası daha önce hafta olarak kutlanıyordu. Fakat artık Nisan ayı boyunca programlar düzenlenmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda bu sevgi bütün bir yılı kapsayacaktır.” dedi.

Göksüncük Köyü Muhtarı Ahmet Sarıoğlu ise köylerinde böyle coşku dolu bir program düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformu`na teşekkür etti.

Bu tür programların her yerde düzenlenmesini istediklerini belirten Sarıoğlu, “Köyümüzde böyle bir program yaptığından dolayı Peygamber Sevdalıları Platformu`na teşekkür ediyoruz. Daha başka köylere inşallah gelecek yılda daha büyük programların düzenlenmesini istiyoruz. Bugün kalabalığımız çok güzeldi. Ama gelecek sene inşallah öyle bir program yapmalıyız ki, memleket görmeli. Bundan dolayı platforma ve köy halkına teşekkür ediyorum. Bu tür programlar her yerde yapılmasını istiyoruz. Kardeşliğin sağlanacağı en güzel yerler bu programlardır. Bir araya gelip peygamberi insanlara anlatmak çok güzel. 15 yaşındaki gençler gelip bu programlara katıldığı zaman bu tür programlardan çok güzellikler elde edeceklerdir.” şeklinde duygularını paylaştı.

Köy sakinlerinden Servet Karayılan ise “Öncelikle bu tür programlar yaptıkları için başta Peygamber Sevdalıları Platformu`na çok teşekkür ederim. Bu programların daha da genişletilmesi lazım. Allah razı olsun. İnşallah önümüzdeki yıllar da daha güzel etkinlikler olur.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








Bu haberler de ilginizi çekebilir