• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
Şahin, UCLG-MEWA Başkanı seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde UCLG-MEWA Kongresi ve Genel Kurulu yapıldı. Kurulda, 15 ülkeden 50 belediye başkanı ile 160 UCLG-MEWA’ya üyesinin katılımıyla UCLG-MEWA Başkan, yönetim kurulu ve konsey üyeleri seçimi yapıldı.

Yapılan oylama sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, oybirliğiyle UCLG-MEWA Başkanı seçildi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)’nın 2’inci oturumunda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yönetim kurulu üyelerine yeni görevinde başarılar diledi.

Türkiye’nin, özellikle bölgenin yükünün ağır olduğunu ifade eden Şahin,  bu süreçte yerel yöneticilere çok iş düştüğünü belirtti.

Göçün bu coğrafyanın en önemli kaderi olduğunu anlatan Şahin, “Özellikle Ortadoğu’ya baktığımız zaman yer altı ve yer üstü zenginlikleri bütün küresel güçlerin çok farklı hesaplarına dönüşmüş ve bu gölge altında insanlar yaşatılmaya çalışılmıştır. İşte biz bugün bu duruşumuzla ‘savaşa hayır’ diyoruz. Kimsenin gözünün yaşı aksın istemiyoruz. Çünkü gözyaşının ne rengi, ne ırkı, ne mezhebi, ne inancı var.” dedi.

Şahin, “2’inci Dünya Savaşı’ndan sonra dünya barışı adına kurulan uluslararası kuruluşların kuruluş felsefesinden uzaklaşmıştır. Ama gelinen nokta o kuruluş felsefesinden uzaklaştığı için birçok yaptırım yapılamadığı için doğru zamanda doğru kararlar hızlı bir şekilde alınamadığı için yeni kör düğümler oluşuyor. Çare biziz, kardeşliğimiz, geçmişimiz, medeniyetimiz ve tarihimizdir. Bu çareyi bu ilacı bu özü yakalayarak bize verilen ilahi mesajı alarak ensar-muhacir ruhuyla bu süreci geçirip bütün dünyaya insanlık dersi verip, vicdani sesimizi dinleyerek bu yolculuğa devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

15 ülkeden 160 üyesi bulunan UCLG-MEWA’nın Başkanlığını Tahran Belediye Başkanı Mohammad Bager Qalıbaf yürütüyordu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir