• DOLAR 32.574
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2435.714
  • ...
HÜDA PAR'dan DATAF fuarına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR GİK Üyesi M. Mehdi Oğuz ve beraberindeki HÜDA PAR heyeti bu yıl altıncısı düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nı (DATAF) ziyaret etti.

Fuarda stant açan firma sahipleri ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan heyet, firmaları tek tek ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlk olarak heyeti kapıda karşılayan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, heyete, stant açan firmalara kadar eşlik edip DATAF hakkında bilgi verdi.

Daha sonra, stant açan firma yetkililerinden fuara duyulan ilgi hakkında bilgi alan Oğuz, fuarda en çok dikkat çeken stant olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi standına geçerek, yaban hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt tarafından da ağırlanan Oğuz, burada fuarın faaliyetleri hakkında da bilgi edindi.

Çatışmalı sürecin olumsuzluklarına rağmen böyle bir dönemde düzenlemiş bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Bozkurt, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte yollara kazılan çukurlar, barikatlar, ilan edilen sokağa çıkma yasakları bizleri ezdi geçti ve kent ekonomisini olumsuz etkiledi.  Böyle zorlu bir süreçte, bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok memnuniyet duyuyoruz. HÜDA PAR’ı da takip eden ve okuyan birisiyim. Bölgede ki hassasiyetlerinizden dolayı da sizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmaları ve açılan fuarı takdirle karşıladıklarını belirten Oğuz ise şunları söyledi:

“Şu kısım çok önemli; geldiğimiz noktada dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Sorunlarımızı şiddetsiz çözme noktasında çok fazla kafa yormalıyız. Bir diğer önemli nokta ise şu; Kürtler arasında çatışma tarih olmalıdır. Geçmişten bu yana biz Kürtlere zulüm yapıldığı bir hakikattir. Ancak bu gün geldiğimiz noktada zulme maruz kaldığını söyleyenler aynı zulmü bu halka reva görmektedir. Zulme uğramış bir milletin, zulüm yapmasından daha kötü bir şey olamaz.”

Oğuz, daha sonra yaptığı ayaküstü sohbetlerinin ardından fuar alanından ayrıldı. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir