• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
HÜDA PAR heyetinden Akçakale`ye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat`ı makamında ziyaret etti. Heyet daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız,  Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Gerger ve ilçede faaliyet yürüten bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İlk olarak Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret eden Yavuz ve beraberindeki HÜDA PAR heyetini ilçe Kaymakamı Eyüp Fırat karşıladı.

İlçede yaşanan sorunlar ve çalışmaları hakkında Yavuz`a bilgi veren Fırat, Suriye`de yaşanan iç savaş sonrası ilçeye zorunlu göç etmek zorunda kalan mültecilerin durumları hakkında da bilgi verdi.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürünü makamında ziyaret eden Yavuz, Müdür Halil Tekyıldız'dan ilçenin eğitim durumu ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı.

Tekyıldız`a, HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığınca hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu kitapçığını hediye eden Yavuz, buradan ayrılarak Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Gerger`i ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başhekim Gerger, yeni açılışı yapılan hastaneleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi.

İlçedeki kurum ziyaretleri sonrası Akçakale de bulunan Süleymanşah mülteci kampını ziyaret eden Yavuz, kampta bulunan bir Suriyeli aileye çadırında misafir oldu.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Suriyeli aileyi dinleyen Yavuz, sorunların aşılması ve sıkıntıları giderilmesi için yetkililerden daha fazla duyarlılık beklediklerini söyledi.

İlçedeki ziyaretleri kapsamında Eğitim-Bir-Sen Şuba Başkanı Yasin Karaaslan`ı da ziyaret eden Yavuz, sendika çalışmaları hakkında bilgi alarak, faaliyetlerinde başarılar diledi.

Daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Ay'ı ziyaret eden Yavuz, ilçe esnafının durumu hakkında bilgi aldı.

Ekmeğini kazanmanın partisinin olmadığını belirten Yavuz,  “Hükümet bir an önce dış politikada yaşanan çıkmazı çözerek ekonomide yaşanan tıkanmışlığın da önünü açmalıdır.” dedi.

Gümrük kapılarının kapanması sonra bölge esnafının çok büyük mağduriyetler yaşadığına dikkat çeken Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Ay ise yaptığı değerlendirmede, “İlçe olarak bizim esnafımız bu sıkıntıyı daha fazla yaşamaktadır. Esnafımız bitmiş durumda. Son zamanlarda terör olaylarından dolayı Habur Sınır Kapısının kapanmasıyla ilçede hayat adeta tamamen durdu.” ifadelerini kullandı.

İlçede taziye ziyaretinde bulunan Yavuz ve beraberindeki HÜDA PAR heyeti, daha sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir