• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Silifke`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörlüğü tarafından Silifke Halk Eğitim Merkezi Salonunda 'Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz Muhammed (sav)' temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlayana program, Grup İhya tarafından seslendirilen ilahiler ve Silifke Kız İlahi grubunun Peygamber Efendimiz için yazılan şiiri okumasıyla devam etti. Okunan şiir esnasında katılımcılar duygusal anlar yaşadı.

Seslendirilen Mevlid-i Şerif`in ardından İlahiyatçı Orhan Erkuş, bir konuşma yaptı.

Peygamber Efendimizin kardeşlik misyonu üzerine sahabelerin hayatından örnekler sunan Erkuş; "Sahabeler birbirlerine öyle bağlıydılar ki, bu kardeşlik bağından lezzet alıyorlardı. Ama bu gün Müslümanların haline baktığımız zaman,  kardeşliğimizin ne tadı var nede kokusu. Gerçekten yazık bize. Müslümanlar birbirilerini gördüğü zaman sokaklarını değiştiriyor. Allah Resulü her alanda bizlere örnek olmuştu. Allah Resulü kardeşlikte de bize örnek olmuştu." diye konuştu.

Erkuş konuşmasını, Peygamber Efendimizin hayatında kıssalar anlatarak son verirken, program İsrafil Taştan'ın okuduğu şiirle devam etti.

Program Hüseyin Akyürek'in okuduğu duanın ardından sona erdi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir