• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
Ji Yapicioglu di derbarê rojevê de nirxandinên girîng
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesleki tatbikat kulübü, Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesine bağlı Anadolu İmam Hatip lisesi konferans salonunda “Kardeşlik Peygamberi Hz Muhammed ve Namaz” temalı bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Namaz Platformu Başkanı Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız, "Namazla ve sabırla Allah’tan yardım dileyenlerin karşısında, Allah’ın davasını güdenlerin karşısında durulmaz." dedi.

Öğle saatlerinde başlayan etkinliğe okulun öğrencileri yoğun ilgi gösterirken, oturacak yer bulamayan öğrenciler etkinliği ayakta izledi.

Etkinliğe konuşmacı olarak Namaz Platformu Başkanı Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız katıldı. Etkinliğe ayrıca Av Emin Güneş, Okul Müdürü Mehmet Akcan, müdür yardımcıları ve okul öğretmenleri katıldı.

Sunuculuğunu Şerif Öztürk’ün yaptığı etkinlik, okulun öğrencilerinden Ahmet Korkmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşması yapan Müdür Yardımcısı Abdusselam Aksa, genç yaşta ibadet etmenin Allah katında önemli olduğu vurgusunu yaptı.

Daha sonra okul öğrencilerinden Ömer Faruk Şişli, ‘En Sevgili’ adlı şiiri seslendirdi. Ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, Türkçe ve Kürtçe ilahi ve marşlar okudu. Öğrenciler ilahi ve marşlara eşlik etmekle beraber, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'e salat ve selam getirdi.

Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Namaz Platformu Başkanı Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız, bütün ailesinin ve torunlarının İmam Hatip okullarında okuduğunu ve İmam Hatipli olmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Hz Muhammed'in özelliklerinden bahseden Yıldız, “Peygamber en güzel komutan, en güzel öğretmen, en güzel namaz kılan, harp peygamberi, savaş peygamberi, ama merhamet peygamberi aynı zamanda. Cömertlik örnekliği, sahavet örnekliği, en güzel komşu, torun ve evlatlarına en güzel baba-dede, hanımlarına en güzel eş, ashabına en güzel dost-arkadaş, en sevgili kişidir.” dedi.

"Allah’ın davasını güdenlerin karşısında durulmaz.”

“Namaz ve sabırla Allah’tan yardım isteyenlerin karşısında durulmaz.” Diyen Yıldız, “Siyonist İsrail, sivilleri katlettiler, halkı katlettiler, ama bir tek, İzzettin Kassam tugaylarını karşılarında gördüklerinde, gidip orayı işgal etmeye kalkıştıklarında, arkalarına bile dönüp bakmadan kaçıp gittiler. Neden? Namazla ve sabırla Allah’tan yardım dileyenlerin karşısında, Allah’ın davasını güdenlerin karşısında durulmaz.” ifadelerini kullandı.

Ardından tekrar sahneye çıkan Bilal Güler, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdi.

Etkinlik okul öğrencisi Muhammed Turan Nege’nin yaptığı dua ile son bulurken, etkinliğe katılanlara tatlı ikramı yapıldı.

Etkinliğin çıkışında Abdullah Yıldız’ın yazmış olduğu “Yusuf’un üç gömleği” adlı kitap hediye edildi. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir