• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
DATAF Van'a 50 milyon TL katkı sağladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel bir kahvaltı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 6'ncı Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın (DATAF) genel değerlendirmesini yaptı.

70 ulusal firmanın katılım sağladığı ve bu yıl 14-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen fuara Hakkari, Kars, Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Siirt, Van ve ilçelerinden toplamda 32 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Güler, “2015 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz fuarımız kendi alanında bir rekor kırmış sektörde uzun süre gündem oluşturmuştu. Bu da bize farklı bir sorumluluk yüklemiş ve bu sene için yapacağımız fuar daha önemli hale gelmişti. Bizde bunun bilinci ile çalışmalarımızı daha özverili halde yürüttük. Kentimiz adına nasıl daha iyi fuarlar yapıp kent Ekonomisine nasıl daha fazla girdi sağlayabiliriz bunun çabası içerisinde olduk.” dedi.

Bu yıl fuarda Van’a 50 milyon TL kazandırmayı hedeflediklerini ve bunu da başardıklarını ifade eden Güler, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz fuarımızda ilimiz ve bölgemiz ekonomisine yaklaşık 50 milyon TL’lik bir katkı sunmayı amaçlıyorduk ve bunu başardık. Bizimle eş zamanlı olarak gerçekleşen tarım fuarlarıyla kendi fuarımız arasında bir kıyaslama yaptığımız da o illerden edindiğimiz bilgiler dahilin de çok daha verimli bir fuar geçirdiğimiz ortaya çıkmıştır. Fuarlarımız Tarım ve Hayvancılık sektöründe gerçekleşen büyük fuarlar ile rekabet edecek duruma gelmiştir.  Bu da gösteriyor ki ilimizde yapılan fuarlar gün geçtikçe daha da iyiye gitmektedir.” diye konuştu.

Güler, "Bundan sonra düzenleyeceğimiz fuarlarımızı daha verimli kılarak uluslararası fuarlar haline getirmeyi hedefliyoruz.  Ayrıca bu fuarda bizden desteklerini esirgemeyen Van Valimize, Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze, Van Ticaret ve Sanayi Odamıza, Van Ticaret Borsamıza, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığımıza, Ziraat Odalarımıza, DAKA’ya fuar ana sponsorumuz Van TÜMOSAN Otomotiv, katılım sağlayan firmalarımıza ve emeği geçen tüm kurum kuruluş ve STK’lara ve ayrıca bizleri tüm fuarlarımızda yalnız bırakmayan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyor saygılar sunarız.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir