• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Batmaniyan bi gulan dewetê Wîladeta Pîroz kirin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mardin Dost-Der Kadın Kolları, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın Kutlu Doğumu münasebetiyle Ortaköy Mahallesi’nde kadınlara yönelik  “Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed” temasıyla bir program düzenledi.

Dost-Der Ortaköy Temsilciliği binasında yapılan programa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda küçük çocuklar ilahiler seslendirdi, şiir okudu.

Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Sümeyye Ürük, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) âlemlere rahmet olarak gönderildiğini hatırlattı.

Ürük, “Hz Muhammed (s.a.v) bütün insanlığa göndermiştir. Bizler de insan olarak Hz. Muhammed’in hayatını tanımak onun hayatını kendi hayatımıza aktarmak ve onun yolundan yürümek zorundayız. Aksi takdirde sonumuz hüsran ve ziyan olacaktır. Peygamber Efendimiz bu davayı bizlere getirirken çektiği sıkıntıları ne dilimiz anlatır. Ne de vaktimiz vardır. Allah Resulü kurtuluş reçetesi olan Kur’an'ı bize getirirken nice zorluklarla karşılaşmış. Biz Müslümanlara düşen onun çektiği sıkıntılara karşı duyarsız kalmamaktır. Bizlerin de bu davayı omuzlarımıza alıp her tarafa götürmemiz gerekir. Bu dava hepimizin davasıdır. Bizler, Allah Resulünün her merhalesini kendi hayatımıza aktarmak zorundayız.” dedi.

Program dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir