• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Kampüslerde sigara satılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üniversite kampüslerinde sigara satışının kaldırıldığını açıkladı.

Sigara paketlerinde kara paket uygulamasına da değinen Sağlık Bakanı, "Avustralya'da olan uygulamayı, Dünya Sağlık Örgütü tavsiye ediyor ama istatistiksel verilere göre, bu anlamda henüz daha faydasını sahiplenecek bir veri elimizde yok. Bir de uluslararası ticaret hukukunda davalık olunuyor. Çünkü, markayı yok hükmüne taşıyorsunuz. O nedenle, Bakanlar Kurulu'ndaki değerlendirmemizle, dünyada Avustralya'dan başka uygulayan ülke olmadığı için de gündemimizden çıkarttık" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yeni sigara düzenlemesiyle ilgili nisan ayı başında verdiği bilgilerde, artık restoranlardaki açık alanlarda da sigara içilebilen ve içilemeyen bölgeler oluşturulacağını söylemişti. Buna göre, plajların yarısında sigara içilebilecek, yarısında içilemeyecekti.

Müezzinoğlu o açıklamasında, "Üniversite kampüslerinde sigara satışının yasaklanacağı gibi düzenlemeleri TBMM'ye havale ettik" ifadelerini kullanmıştı.

Sevk zinciri uygulaması
Müezzinoğlu hastanelerdeki sevk zinciri uygulamasıyla ilgili olarak ise, şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıl ve gelecek yıl, bu yıla bin adet, gelecek yıla da bin adet güçlendirilmiş aile sağlığı merkezini projelendirdik ve yapımlarına başladık. Bu sistemi kurguladıktan sonra, 2017 sonuna kadar, sevk zinciri sistematiğini kurgulamayı konuşacağız. Bu bir geriye gidiş değil. Bu, güçlü sağlık sistemini kurma anlayışıdır. Bu altyapıyı kurmadan buna geçmeyi düşünmüyoruz. Önce altyapıyı kuracağız. Vatandaşımız önce aile hekimi randevusunu alacak."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir